Навременните мерки, предприети от българското правителство за ограничаване разпространението на

...
Навременните мерки, предприети от българското правителство за ограничаване разпространението на
Коментари Харесай

Ангелкова забеляза първи признаци на съживяване на туризма

Навременните ограничения, подхванати от българското държавно управление за ограничение разпространяването на пандемията от COVID-19 и в поддръжка на туристическия бизнес, към този момент дават резултат. Това оповестяват от Министерството на туризма. И допълват, че " неоспорим факт е и мобилизацията на сектора ".
" Местата за настаняване и заведенията за хранене в страната работят със засилени здравно-хигиенни ограничения, даващи опция за безвредно престояване на туристите ", съобщи в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова пред ръководители на дипломатическите задачи у нас.

В работната среща участваха кметът на община Бургас Димитър Николов, шефът на РЗИ - Бургас лекар Георги Паздеров, кметът на Каварна Елена Балтаджиева, която изнесе презентация пред присъстващите за опциите за разнородни форми на туризъм в Каварна и други. Дипломатите имаха опция да се срещнат и на място с изискванията за отмора у нас.

" Лято 2020 година е доста друго. Безпрецедентната рецесия, обхванала целия свят, спря пътуванията и абсолютно ще има тежки последствия в туризма. Същевременно, към този момент са налице признаци за последователно възобновяване на бранша. От началото на дейния летен сезон притокът на туристи се усилва освен по Черноморието, а и навътре в страната. Постепенно се възстановява доверието на туристите към пътуванията и в тази посока работим извънредно интензивно ", уточни Ангелкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР