"Навреме приключи работата на 45-тото Народно събрание. Ако този парламент

...
"Навреме приключи работата на 45-тото Народно събрание. Ако този парламент
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена

"Навреме завърши работата на 45-тото Народно заседание. Ако този парламент се беше забавил, господин Борисов щеше да ги е сготвил всички до есента. При ръководството на ГЕРБ се утвърди един друг фасон - вид разбиране за мъжествеността, че не би трябвало да се преценяват с разпоредбите. Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена ", съобщи в ефира на bTV някогашният учебен министър и декан на Юридическия факултет в Софийския университет проф. Даниел Вълчев.
По думите му явен знак за продължителността на този парламент е бил даден още с избора на ръководител на Народното събрание. Станало е ясно, че никой няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, а всичко останало би било безрезултатен опит.
"Хубаво споделят, че близо 19 милиона лв. излизало това Народно заседание. Ами тогава да запитвам - те за какво се мотаха една седмица и не върнаха незабавно мандата? Щяха да са избавили милиони на данъкоплатците. Но казусът въобще не е подобен. Реакцията на Борисо ви ГЕРБ беше предстояща. В началото започнаха със съблазняване - "Ще създадем държавно управление, то ще е доста хубаво. Ето, предлагаме ви нови хора ". Видя се, че това няма да се случи и започнаха със закани: "Ще видите вие. Ето - мигранти, няма да има пари за пенсионерите ". Това не проработи. Третата фаза е смирението - одобриха тежката орис, че народът не ги схваща, ще се явят на избори и по този начин... ", разяснява още Вълчев.
Той отхвърли изрично спекулациите, че ще бъде посочен за министър председател в служебният кабинет на Румен Радев.
"Маниерът на ръководство при ГЕРБ е радикално друг. Тук има вид разбиране за мъжествеността, която да не се преценява с разпоредбите. "Откъде накъде ще давам мигач, с цел да видят къде отивам? ". Порастването в йерархията сега зависи от близостта ти с някого. Това българите го отхвърлиха и се надявам, че няма да се върне скоро ", разяснява още проф. Вълчев.
Той предвижда загуба на гласове за Борисовата партия в подтекста на изменени изборни правила и администрация и общото политическо позициониране. Парламентът обаче ще бъде с сходен образ и това значи, че "няма да има неразрешени обединения " - "Народът е споделил - седнете на масата и се разберете ".
"Според мен ГЕРБ ще създадат три неща. Ще се опитат да покажат, че изборите са нелегитимни. Вероятно ще се опитат да са по-кротки. Ще създадат и дълъг лист за това, което са създали за народа, а той, уви, не ги схваща. Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена ", уточни Вълчев.
Той още един път се обърна към здравните управляващи поради затворените университети:
"Проблемът не е, че университетът е затворен. Разумни хора сме. Но сега се получава следното - учебните заведения работят с леко скърцане, огромните възпитаници са долу-горе на годините на нашите студенти. Не може да се приказва за нищо рационално от позиция на целите - казина, нощни заведения, заведения за хранене са отворени. Може да има конгрес в университета със студентите, само че не можем да ги учим. Баба ми не е ходила на тиймбилдинг и България въпреки всичко се е развивала. Много значимо е за българина да има казино и тиймбилдинг… "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР