Навръх Великден - празника на надеждата и вярата за източноправославните

...
Навръх Великден - празника на надеждата и вярата за източноправославните
Коментари Харесай

Ще има ли справедливо наказание за убиеца на Милен?

Навръх Великден - празника на вярата и вярата за източноправославните християни, дрогиран безконтролен уличник опустоши с мощния си автомобил две коли и аргументи гибелта на нашия почитан сътрудник, дългогодишният публицист Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва, който не смяташе, че мълчанието е злато, а в множеството случаи - чиста проба двуличие.

22-годишният джигит на пътя препускал със мъгляв мозък, явно несмущаван от контролни органи посред София, където сякаш би трябвало има пътна полиция, камери, надзор и така нататък.Казват, че бил наследник на някаква бизнесдама, съдружничка на задържан олигарх и така нататък. Ако всичко това е правилно, нещата стават малко по-ясни - високомерието и възприятието за безотговорност при множеството отрочета на такива, са безгранични, както знаем. А политическите спекулации във връзка на жестоката злополука, са меко казано, чиста проба демонстрация на неприятен усет. Защото във всички партии има предприемачи, които отдадени на облагите, не помнят да си възпитават децата. А както преди доста години написа един талант - оставени сами на себе си, децата постоянно стигат до дивотия.

Столична дирекция на вътрешните работи: Водачът, умъртвил Милен Цветков е използвал амфетамин и канабис

От години освен аз, а и други сътрудници,

безспирно пишем против безнаказаността на убийците по пътищата, за неналичието на съответно правораздаване против дри.льовците,

които не зачитат разпоредбите за общия ни живот и убиват други почтени хора. Жертвите на такива мамини и татини синчета са доста, на мястото на Милен можеше да е всеки от нас. Затова казусът ни е общ, не е единствено на сирачетата, които ще отраснат без татко си Милен и на останалите неговите близки. Освен това този ужасяващ и неприличен проблем битува от години, не е от през вчерашния ден и през днешния ден. Той не откри обикновено решение даже откакто през 2007 година двукратният международен първенец по фигурно пързаляне Максим Стависки пийнал направи зверска злополука край Приморско и осакати Мануела Горсова за цялостен живот.

България е преди всичко по брой на убити в произшествия измежду страните в целия Европейски съюз.

С минимален брой на починалите са Швеция, Обединеното кралство, Холандия, Испания, Дания, Германия, Ирландия. Средните стойности за Европейски Съюз са тъкмо на половина по-малко, в сравнение с в България - 49,99 убити на 1 млн. поданици. Това е по данни на Съюза на българските автомобилисти от предни години. Според Евростат обстоятелствата са отново такива - България се подрежда с най-голям дял смъртност в категорията на леките коли с 64 смъртни случая на милион поданици. Това е съвсем шест пъти повече от най-ниското съответствие в Малта - 11. Средният индикатор за Европейски Съюз е 23 смъртни случая на 1 милион при категорията леки коли.

Според данните на Евростат при произшествия с леки коли у нас са починали 456 души, при произшествия с пътнически рейсове - 5 души, при съдбовни произшествия с велосипедисти - 35 души, починалите пешеходци са 118, като общия общ брой на починалите при пътни произшествия у нас надвишава 700 души. Данни от отчет на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че най-голям дял смъртност има при злополуките с преден конфликт сред коли - близо половината от съдбовните произшествия се дължат на сходен тип ПТП.
Глобите за джигитите бяха още увеличени с измененията в Закона за придвижване по пътищата т.г. Тях обаче не ги стряскат такива санкции, нито пък камерите.

Високата скорост е съществена причина за безбройните произшествия, са единомислещи специалистите. Е, и!

Това се знае, но какво се прави превантивно и толкоз ли е мъчно да се следят и управляват притежателите на първокласни лимузини и скъпи мотори, с които трепят така и така редеещите българи?

Как се стигна до това надрусан гамен да се е врязал в колата на Милен, до момента в който е чакал на червен светофар и го убива? Ще има ли заслужено наказване за килъра на Милен? Защото е ясно, че отмъщение за живота му няма и не може да има. Липсата на боязън от Бога ражда безотговорници, които считат, че всичко им е разрешено - даже да убиват, когато са надрусани и пияни.

Боли ме за Милен. Тъжна съм, че Бог избра да го прибере точно на Великден по подобен безразсъден метод - умъртви го извършител на законите и порядките, против които Милен се бореше и направи десетки излъчвания. Той беше бунтовник против кривиците на политическата система и преди 30-тина години, и в този момент, само че работеше за основаване и съблюдаване на разпоредбите, нормите и законите в публичния ни живот. По мотив на наглеца, 22-годишният дрогиран джигит, ще напомня думи на гениалния ни публицист Йордан Радичков: Бог може да го има, може и да го няма. Но ти живей по този начин, като че ли Го има!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР