Навръх празника Кръстовден, днес в Разград пристигна чудотворната икона "Покров

...
Навръх празника Кръстовден, днес в Разград пристигна чудотворната икона "Покров
Коментари Харесай

В храма Св. Николай Чудотворец в Разград бе посрещната чудотворна икона

Навръх празника Кръстовден, през днешния ден в Разград дойде чудотворната икона "Покров на Пресвета Богородица ". Светинята беше посрещната с камбанен звън и тържествено импортирана в църквата "Св. Николай Чудотворец ", където духовници, водени от архиерейския наместник отец Георги, отслужиха Света литургия.

Десетки вярващи се стекоха да се поклонят пред реликвата, с цел да измолят излекуване. Чудотворната икона се съхранява в храма "Св. Николай Чудотворец " в украинското село Пасицели, покрай Одеса, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според експерти реставратори тя е била зографисана в 19-и век. Храмът в украинското село няколко пъти бил ограбван в 90-те години на предишния век. Били откраднати доста старинни реликви, само че иконата Покров Богородичен не могли да изнесат през прозореца поради огромния ѝ размер. Затова се решило да пазят светинята в олтара и да я изкарват за поклонение единствено по огромните Богородични празници.

По молба на вярващите занасят иконата и в прилежащите села за поклонение, описа отец Георги. Той добави, че вярващите прибягват към помощта на Небесната Царица под Нейния плодороден взор и се молят за отбрана от всевъзможни несгоди и нещастния, за отърваване от заболявания, нездравословни навици и привички. Чудотворната икона ще бъде изложена за поклонение в разградския храм до понеделник, а на идващия ден ще отпътува за Русе. Църквата "Св. Николай Чудотворец " ще бъде отворена от 7 до 17 часа, само че в случай че има искащи и след този час, те ще могат да видят иконата, сподели отец Георги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР