Навръх Лазаровден, 20 април, край Драгоман ще се проведе осмото

...
Навръх Лазаровден, 20 април, край Драгоман ще се проведе осмото
Коментари Харесай

Осмият Байк и рън за Чепън край Драгоман е тази събота

Навръх Лазаровден, 20 април, край Драгоман ще се организира осмото издание на една от най-обичаните планински съревнования – „ Байк и рън за Чепън “, проведена взаимно от магазини „ Стената “ и Община Драгоман. Официален сътрудник е Министерство на туризма. Стартът ще бъде даден в 9:30 от министъра на туризма госпожа Ангелкова??
В надпреварата за планинско тичане и колоездене с дистанции 21.3 км (полумаратон) и 40 км (маратон) тази година се чака да започват над 400 индивида – бегачи и колоездачи. Регистрацията за събитието към момента продължава на адрес chepan.stenata.com до 18 април в това число, а заплащането на таксата за присъединяване след 16-ти ще може да се реализира единствено в магазини „ Стената “ на 17-ти и 18-ти април, защото онлайн панелът ще бъде към този момент затворен. Възможна ще бъде и регистрация на място на цена 50 лева
Вече записалите се могат да вземат стартовите си номера на 16, 17 и 18 април от 10 до 20 ч. от офиса на " Стената ". Задължително е да носят попълнена и подписана декларация за освобождение от отговорност. Записаните състезатели с платена такса за присъединяване, които живеят отвън София, ще могат да получат стартовия си номер на място преди надпреварата от 8 ч. до 9 ч. в Драгоман.

Важна стъпка тази година е политиката за съкращаване на пластмасовото ползване с грижа за минимизиране на човешкия отпечатък и запазване на природата. В партньорство с минерална вода „ Банкя “ за състезателите ще бъдат разполагаем бидони с вода за наливане в лични съдове.Ето за какво, уредниците приканват участниците да не не помнят да си носят персоналните бутилки, които да зареждат свободно на старта и подкрепителните пунктове. Там, дружно с хапки питателна храна състезателите ще могат да си набират и вкусна и здравословна сила със суровите барчета Go4.
В случай на щета велосипедите ще могат да бъдат сервизирани в пунктовете на Baze, които ще се погрижат за безаварийно постигане на велосипедистите до финала. Здрави колела чартърен, в цялостна подготвеност да покорят Чепън планина, ще оферират сътрудниците от Compass Bikes. За да бъдат спортните колела като нови след конкуренцията, на площада пред Общината ще бъде пунктът за разчистване на Kärcher, където ще могат да бъдат прегледани и доста други потребни уреди за мобилно разчистване, хрумвания за дома и градината.
Едни от най-атрактивните награди до момента за спечелилите ще бъдат обезпечени от магазини „ Стената “, френския водач при спортните очила Julbo, трансформиралите се в емблема мултифункционални кърпи за спорт и туризъм Buff и швейцарския стандарт в бутилките за многократна приложимост Sigg. Първенците при велосипедистите ще получат и страхотните уреди за мобилно разчистване Kärcher.
Традиционното пътешестване с вагон на БДЖ, в който участниците ще могат комфортно да превозят велосипедите си до самия старт ще бъде от Централна гара София с трен КПВ10202 със стартов час 07:40, а връщането към София – от 17:45 с трен МБВ7991.
Както всяка година, децата заемат съществено място в спортната стратегия. Тазгодишният „ Мини Байк и рън за Чепън “ ще се организира в парньорство със съдружие „ Велоеволюция “ и щ стартира в 10:45.
Осмото издание на надпреварата „ Байк и рън за Чепън “ е точно на Лазаровден – по случай празника Община Драгоман е подготвила за състезателите и гостите на града поредност от интензивности: още с откриването на събитието присъстващите ще могат да се насладят на лазаруване и други национални танци, занимателна стратегия, включваща танци от НЧ „ Мелдия “ и рок група „ Мелди “. Тази година в събитието ще се включи спортната акция Aces Bulgaria, която ще взе участие с мажоретния състав “Wonders” и зумба навън. Златното момиче на художествената гимнастика Ренета Камберова ще притаи дъха на феновете с технични и красиви демонстрации. За най-любознателните ще има и екскурзии до Неделишкия манастир и връх Чепън.

За най-актуална информация следете фейсбук събитието:
https://www.facebook.com/events/789420121417666/
Facebook страница:
https://www.facebook.com/Bike4Chepan/
Официална страница:
https://chepan.stenata.com/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР