Навръх Илинден в село Крапец бе отбелязана 80-годишнината на местния

...
Навръх Илинден в село Крапец бе отбелязана 80-годишнината на местния
Коментари Харесай

Отбелязаха годишнината на мездренски благодетел

Навръх Илинден в село Крапец бе маркирана 80-годишнината на локалния покровител инж. Илия Николов. Организатори на събитието бяха ръководителят на читалище „ Светлина 2007 “ Дафина Цветкова и ръководителят на църковното настоятелство към храм „ Св. Димитрий Мироточец “ Бистра Банкова-Георгиева. Организаторите взели решение, кръглата годишнина да празнуват на имения му ден.
Инж. Илия Николов е дълготраен изпълнителен шеф на металургичния комбинат в село Елисейна– покровител, държавник и донор.
За неговата безрезервност и извънреден принос в построяването на с. Крапец, рожденикът получи плакет и приветствен адрес от кмета на община Мездра инж. Генади Събков.
Бистра Георгиева беше подготвила колажи от фотоси за юбиляря – един с фотографии от неговите публични изяви, другият – с обектите и знаците, които е подкрепил и е основател за възобновяване им - храм „ Св. Димитрий Мироточец” и Ритуалната зала в село Крапец, скулптурата на „ Кавалджията “ и други Рожденикът получи и тритомника „ Българска история в 100 събития “.
Присъстващите пожелаха на юбиляря, да е здрав и да ги събере още веднъж на своята стогодишнина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР