Навръх Голяма Богородица премиерът Бойко Борисов посети Троянския манастир Успение

...
Навръх Голяма Богородица премиерът Бойко Борисов посети Троянския манастир Успение
Коментари Харесай

Обещавам и изпълнявам, не деля кметове и градове, отсече Борисов

Навръх Голяма Богородица министър председателят Бойко Борисов посети Троянския манастир " Успение Богородично ". Той се разноски из манастира и съобщи, че поетите задължения за финансиране на ремонта в светата обител са изпълнени. Това стана ясно от известие на държавната пресслужба.

" Каквото обещахме предходната година, го изпълнихме. Антимовото крило е направено както би трябвало ", съобщи Борисов.

Премиерът прегледа античното Антимово крило, което беше ремонтирано и реставрирано с отпуснатите от държавното управление 500 000 лв..

" Ще продължим с повече старание да построяваме и да оказваме помощ на Светата Църква ", сподели още министър председателят.

Борисов добави, че държавното управление оказва помощ и на общините и даде образец с Троян, чийто кмет Донка Михайлова е издигната от Българска социалистическа партия . " По никакъв метод не съм делил нито кметовете, нито градовете, нито жителите ", безапелационен беше министър-председателят.

Припомняме, с това изказване Борисов опровергава информацията от 7 август на Българска социалистическа партия , които оповестиха, че има разделяне на общините. За 2017 година били предоставени 243 млн. лева за 132 български общини, като половината са получени от шест общини. Една от тях е получила една трета от тази сума.

Припомняме също по този начин, че Антимовото крило на Троянския манастир е дървена структура, с каменни зидарии или тухлени пълнежи . То е на два етажа. Строежът му е характерен. Отделните детайли са свързани с дървени сглобки. Това е неповторимо строителство от началото на XIX век.

Подобна структура и строителството е в обичайния балкански жанр. Тя е извънредно здрава. Издържала и на трусове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР