Навръх големия християнски празник Благовещение, в който се навършват 34

...
Навръх големия християнски празник Благовещение, в който се навършват 34
Коментари Харесай

Откриха нови класни стаи и център за природни науки в училището в Граф Игнатиево

Навръх огромния християнски празник Благовещение, в който се навършват 34 години от основаването на община „ Марица “, заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, депутатът от Пловдив област Росен Костурков и началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова прерязаха лентите на новопостроените два обекта - 3 нови класни стаи и център за естествени науки „ Криле “ в двора на ОУ „ Граф Н. Игнатиев “.

Преди събитието бяха отслужени молебен и водосвет в храм „ Свето Възнесение Господне “ в селото за здравето и благоденствието на всички поданици на община „ Марица “.

Отец Димитър честити празника на жителите и се обърна с лична признателност към кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов и неговия екип.

„ Много добре си припомням, когато направихме първата копка в учебното заведение – всичко това се случи с помощта на Вас, на Вашата единодушие, на Вашия управленчески екип – на хора, които са кадърни и си правят работата. Както по този начин работите – без доста звук, с дипломация и с упоритост, по този начин и отсега нататък да продължите и да пребъдете “, пожела свещеникът на Димитър Иванов и общинската администрация.

Заместник-министър Гайдарова се извини, че ще наруши протокола и се обърна към учениците от ОУ „ Граф Н. Игнатиев с въпросите правилно ли е, че учат в най-хубавото учебно заведение, с най-хубавите учители и шеф. Естествено отговорът на децата бе заедно „ Да “.

„ Всичко, което вършим дружно има смисъл и си коства, когато е за нашите деца – за тяхното по-добро бъдеще в България. Безспорно политиките на Министерство на образованието и науката в последните години следват този резистентен развой – във всяко българско учебно заведение да се основават все по-добри условия за образование, а учителите – да бъдат все по-добре квалифицирани и да получават нужната поддръжка, тъй че да съумяват да стимулират децата – новото потомство, с нови упования към всички нас. Пожелавам Ви от сърце да сте здрави! Нека има мир в сърцата и мир по света! “, акцентира заместник-министър Гайдарова.

Кметът Димитър Иванов честити тройния празник на жителите на с. Граф Игнатиево.

„ За с. Граф Игнатиево през днешния ден е троен празник, в който честваме Благовещение, 34 години от идването на богатствата новина за основаването на община „ Марица “ и реализацията на 2 нови обекта – център за естествени науки и класни стаи, от които и децата, и учителите имаха голяма нужда “, означи кметът на община „ Марица “.

Той си напомни извървения път от реконструкцията на учебното заведение преди години до построяването на новите придобивки.

„ Всичко, което строим и продължаваме да надграждаме е в името на нашите деца, както и с цел да съхраним целостта и единението на община „ Марица “. Аз се връщам преди няколко години, когато реновирахме постройката на учебното заведение и дадохме заричане, че в случай че се постанова ще построим и ново учебно заведение – мисля, че съвсем сме изпълнили обещанието си. 10% от финансирането на този важен план идва от бюджета на община „ Марица “, уточни Димитър Иванов.

Той посочи, че всичко реализирано до момента е с помощта на взаимните старания на представителите на управляващите и институциите.

„ В днешния ден още веднъж показахме, че постоянно съумяваме, когато сме дружно. Когато локалната и държавна власт вървят ръка за ръка, реализират задачите си. Община „ Марица “ прави всичко по силите си, с цел да усъвършенства живота на децата и жителите си. Благодаря за поддръжката на Министерство на образованието и науката, на екипа на шефа на ОУ „ Граф Н. Игнатиев “ госпожа Даниела Петкова – за контрола и помощта по време на строителството, както и на строителната компания - за неповторимото и бързо осъществяване. На днешния важен християнски празник искам здраве и шанс на всички, дано да сме по-единни и положителни един към различен “, обърна се кметът на община „ Марица “ към присъстващите.

Той се похвали, че с новопостроените класни стаи и център за естествени науки, обектите, построени по време на ръководството му, стават тъкмо 100.

Началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова изрази задоволството си от новите придобивки.

„ Вълнуващо е да бъда измежду Вас тъкмо в този ден, да виждам резултатите от вдъхновението, от Вашата работа по отношение на построяването на тази база, на кабинетите, на центъра, които ще ви оказват помощ да усъвършенствате Вашите умения, както и да давате изобретателни и новаторски насоки на Вашите възпитаници, по тази причина да бъдат те по-добри и образовани “, означи Пакова.

Директорът на ОУ „ Граф Н. Игнатиев “ Даниела Петкова благодари на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов, на МОН и на РУО Пловдив за оказаната поддръжка при реализацията на плановете.

„ Благодарна съм, по тази причина че учебното заведение ни се намира на територията на община „ Марица “ – общината, в която образованието и децата са най-важният приоритет. Така че господин Иванов, желая да благодаря на Вас и на чудесния Ви екип за всичко, което вършиме за нас. Изборът на името на новия център „ Криле “ не е инцидентен – това е абревиатура на думите „ креативност “, „ увереност “, „ проучване “, „ любознание “ и „ страст “ – те ще характеризират душевните прекарвания на нашите възпитаници. Това е едно положително начало за проучване на науките и технологиите в образователна среда, в която децата ще могат да опитват, да изследват и да търсят решения на действителни житейски проблеми. Метафорично казано, задачата ни е да им дадем криле, с цел да полетят и развивайки уменията на 21-ви век, да се приготвят за специалностите на бъдещето. Благодаря откровено на община „ Марица “ и на господин Димитър Иванов за поддръжката във всеки един миг, в който сме имали потребност “, уточни Даниела Петкова. Тя изрече благодарност и за съдействието на РУО Пловдив, както и на Министерството на образованието и науката - за дадената опция учебното заведение да мине на нов, по-висок стадий.

Проектът е на стойност 440 600 лева и е финансиран от Министерство на образованието по стратегия за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения за интервала 2020-2022 година

Специален посетител на церемонията бе заместник-командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево “ полк. Методи Орлов. Присъстваха зам.-кметове на община „ Марица “, кметове на обитаеми места, общински съветници, представители на администрацията, поданици, възпитаници, родители и посетители на селото.

Събитието приключи с прелестна ария - обръщение за религия, обич и вяра и бели гълъби - знаци на мира, които полетяха в небето.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР