Навръх Деня на независимостта преподобният гербер Тома Пържолник скъса оковите

...
Навръх Деня на независимостта преподобният гербер Тома Пържолник скъса оковите
Коментари Харесай

Тома Пържолник обяви умствена независимост

Навръх Деня на независимостта преподобният гербер Тома Пържолник скъса оковите и се разгласи за изцяло самостоятелен от мозъка си. Решението му не било непринудено и безгрижно, а плод на осъзнат и зрял разбор. 
***
" Дълги години страдах от моята взаимозависимост - изповяда преподобният Пържолник. - Бях прекомерно обвързван с мозъка си и той ме караше да приказвам и пиша ужасни неща, от които след това съм се срамувал. Не желая и да си припомням за думите " тирания, подигравка, квадратура ". Сега съм свободен! Това напишете в платените си парцалчета: " Тома Пържолник е свободен от всевъзможни умствени съображения ". Аз знам, че хулите в пресата против нашия гербериански медал са платени с кървави олигархични пари - и това ми е задоволително, чист съм пред съвестта си, колкото и да ви е чудно, че в мен съществува подобен орган, наименуван съвест. "
***
" То си е и малко теософски въпрос - продължи преподобният, жестикулирайки по този начин, като че ли разкрива Тайната на седемте ключа. - Вярата е притежание на сърцето, не на мозъка. За да се отдам със сърцето си на нашия Бок, би трябвало да притъпя разсъдъка си за някои Негови особености. Откровено казано, Той има ужасни страни на характера. Изтрива си обувките в расото ми, поставя ми чембери, от време на време забърсва пода на Зайчарника с мене, а най-гадното е, когато ми набива ум. В главата ми го набива с 200 и това са кръстни страдания, неизповедими страдания! Набива ми акъла Си, а той е такъв един акъл, дето може да те разболее, да легнеш напреко на одъра и да не станеш. Не пресилвам! Пробвайте единствено малко ум да вземете от Него непринудено, пшеничено зърно ум. И си го сложете в главата да видите какво ще поникне! А си представете какво е да ви го набиват. "
***
Пържолника описа детайлности за преодоляната взаимозависимост. 
" Абстиненцията беше жестока. Хероиновата взаимозависимост е детска играчка спрямо това да станеш самостоятелен от мозъка си. Аз съм въпреки всичко човек с обучение и багаж, мисловен багаж. Те не се махат от главата с магическа пръчка. То не е, с опрощение, " аз съм елементарен и вие сте елементарни ". Беше ужасно, само че към този момент се усещам изтънчен като лейка. Между другото, възнамерявам за премия да си поглезя малко егото. С Деница Сачева ще си заведем еготата на СПА и уелнес във Велинград. "  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР