Навръх Деня на будителите, 1 ноември, "Български пощи" ще ни

...
Навръх Деня на будителите, 1 ноември, "Български пощи" ще ни
Коментари Харесай

Навръх Деня на будителите пощите вдигат значително цените

Навръх Деня на будителите, 1 ноември, "Български пощи " ще ни разбуди с нови, по-високи цени.
От държавния монополист обясниха, че променените цени за универсалната пощенска услуга са въз основа на потвърдено изменение на разноските, което е в съгласие с Комисията за контролиране на известията.
Поскъпват някои от най-масовите услуги:
- Кореспондентски колета, печатни творби и дребни пакети „ с и без предимство” за страната.
- Кореспондентски колета, печатни творби и дребни пакети „ с и без предимство” за чужбина.
- Допълнителната универсална пощенска услуга „ препоръка” за чужбина.
Основание за смяна на цените на интернационалните колета е смяна във възнагражденията за доставка на интернационалните писмовни колета (крайни такси) на непознатите пощенски администрации, изясняват от държавното сдружение.
От компанията акцентират, че "Български пощи " работят с контролирани цени и нарастването е в границите на инфлацията. Имало и нарастване на разноските за материали, разноските за амортизации и разноските за хонорари. Припомнят и че минималната работна заплата през 2019 година е увеличена от 510 на 560 лв..
Средното повишаване при интернационалните колета – писма, дребни пакети и печатни творби „ без преимущество “ е към 15%, като в тегловите стъпки за колета над 1 кг. цените се резервират и нямат смяна.
За предложените колета за чужбина, които са колета „ с преимущество “ във формат Е изменението на цената е сред 7 и 20%. При предложените колета цените за тегловите стъпки над 1 кг. също се резервират.
Променя се цената на спомагателната услуга „ рекомендация “ от 4 на 4.90 лв.. Причината по тази причина е нарастването на дължимата стойност за доставка на предложена пратка в чужбина, избрана във Всемирната пощенска спогодба, показаха още от "Български пощи ".
Поскъпват и пратките за страната. Средното изменение на писмовните колета (писма, дребни пакети и печатни произведения) „ без преимущество “ e 6.9%.
Поскъпването на писмовните колета „ без преимущество “ във формат Е (големи) е приблизително 15%. Същото е и нарастването на цените на писмовните колета „ с преимущество “ и в трите формата.
Цените на непрепоръчана кореспондентска пратка „ без преимущество “ до 50 грама, откритата пощенска картичка „ без преимущество “, предложените писмовни колета „ с преимущество “ над 1 кг. за чужбина, - вътрешните и интернационалните колетни колета, спомагателната услуга „ оповестена стойност “ за страната и чужбина, цената на услугата „ рекомендация “ за страната и писмовните колета „ със/без преимущество “ за чужбина, формат P, G и E, остават без смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР