Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на

...
Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на
Коментари Харесай

Фелдшери и лекарски асистенти излизат на протест

Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на народен митинг под прозорците на здравното министерство .
 
Протестът, който ще стартира в 12.00 ч., е под надпис: " Самостоятелна и самостоятелна професионално - съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти за отбрана професионалните права на експертите в интерес на обществото ".
 
Организаторите декларират, че решението за митинга е разследване на игнорирането от страна на министър Кирил Ананиев на техните оферти за срещи и разговор, както и лицемерното и неуважително отношение към едно здравно съсловие практикуващо във всички структури на здравната система и предпочитано в незабавна здравна помощ .
 
" Вярваме, че идеята ни ще бъде подкрепена и от други професионални класи в опазването на здравето, публични и пациентски организации, организации на работодатели и синдикати. Декларираме, че експертите ще продължат да отстояват своите обективни претенции и правата на съсловието със всички вероятни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси ", декларират от Сдружението на фелдшерите в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР