Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил

...
Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил
Коментари Харесай

Дума: Арестуваха бившия ни главен редактор Юрий Борисов

Навръх 9 септември, рано сутринта в дома си е бил задържан някогашният основен редактор на в. " Дума " Юрий Борисов, заяви " Дума ", базирайки се на брачната половинка му, журналистката Дора Чичкова. Журналистът, който в този момент е един от секретарите на Националното придвижване " Русофили ", е бил докаран в следствения арест с белезници, удостоверили за медията очевидци.

Според " Дума " от връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е по отношение на дело, формирано на 3 юли 2019 година по член 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, конфискувани са компютри и разнообразни документи, твърди лявото издание. Юрий Борисов бил отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна офанзива и не се усеща добре физически, описа неговата брачна половинка.

" Дума " обаче не съумяла да се свърже с ръководителя на " Русофили " Николай Малинов, нито с неговата брачна половинка. По неофициална информация в техните офиси и в дома им също се правят обиски. Сутринта Малинов е трябвало да взе участие в предаване по бТВ, само че не се е явил в студиото.

Пред " Дума " зам.-председателят на НД " Русофили " Владимир Чучуев разказал, че рано сутринта в профилираната прокуратура е била извикана в качеството си на очевидец основният секретар на придвижването Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на " Русофили " Милен Чакъров, почетният ръководител Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, други членове на Изпълнителното бюро на организацията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР