Навръх 51-вия си рожден ден, който ще отбележи на 9

...
Навръх 51-вия си рожден ден, който ще отбележи на 9
Коментари Харесай

Тайният живот на Десислава Радева

Навръх 51-вия си рожден ден, който ще означи на 9 юли, първата дама Десислава Радева явно е в Сатурнова дупка и е свела до най-малко светските си изяви. На персоналния си празник от години тя избира да бъде само със брачна половинка си, защото фамилията ѝ е разпиляно в страната и чужбина. Майка ѝ Желяза живее в столицата, роднините ѝ по майчина линия – в Бургас, синът ѝ Страхил е към момента в Америка, където преди месец се дипломира като висшист, а с рода на татко си Кирил, който е мъртвец от 14 години, Радева не поддържала близки връзки.

За детските ѝ години се знае, че са били изпълнени с компликации и премеждия. Родителите ѝ се развеждат, когато е дребна, а тя остава да живее при майка си. Тя от своя страна работила на няколко места, с цел да съумява да ги устоя. Въпреки компликациите намирала средства, с цел да заплаща уроците на Десислава по пиано и балет. Впоследствие обаче тя се отказала и от двете и припознала за своя пристрастеност националните танци, които практикува и до ден сегашен.

Още като тийнейджърка бъдещата първа дама имала предпочитание да припечелва сама. Заради високия си растеж и стройна фигура съумяла да си извоюва място на стилния подиум. Заплащането, което получавала за едно ревю, възлизало на 7 лв., само че облагата не била чиста, тъй като уредниците постоянно я задължавали да си купува чорапогащниците сама. Покрай манекенството възприятието всички погледи да са вперени в нея ѝ се усладило и по този начин решила да се опитва на състезанието „ Мис Бургас “, където нейни познати от младежките години настояват, че е взела короната.

Докато била ученичка, Десислава проявявала корав и твърдоглав темперамент. Заради кавга с учителя по физкултура, който ѝ блъснал два шамара пред очите на целия клас, се наложило тя да се реалокира от влиятелната британска езикова гимназия в Бургас в нормално школо в града от селски вид Камено. До там всяка заран пътувала с трен и била фаворитка на даскалите, тъй като знаела най-вече на фона на преобладаващото болшинство от възпитаници от малцинствата.

След като приключва междинното си обучение, младата упоритост Десислава поема по пътя на фантазията си за живот в столицата. Първо е студентка в Лесотехническия университет, като в това време работи като сервитьорка и барманка, с цел да си оказва помощ с джобните. Обучението там не ѝ харесало и решила да се реалокира в компетентност „ Финанси и заем “ в УНСС, където пък следването ѝ е възпрепятствано от бременността ѝ от сегашния народен представител от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, с който имат наследник. По-късно двамата се развеждат.

Първата ѝ от малко малко прилична работа е като секретарка на Слави Трифонов в „ Ку-ку “, а след това става пиар на неговата музикална компания – „ БМК ”. След като завършва със стажа си при Дългия, Десислава скача на по-високо равнище и е наета за помощник на генералния управител на огромна задгранична компания, произвеждаща бира в България. Така известно време живее сред София и Стара Загора, където е бирената фабрика. Напрежението обаче ѝ идва допълнително и няколко години след началото на кариерата си там претърпява така наречен „ бърнаут “, или нервозен срив от пренатоварване, и взема решение да скъса с градския живот и да се реалокира на село. Заедно с майка ѝ и сина ѝ отпътуват за бургаското с. Банево, където купуват къща с двор в центъра му.

Остават да живеят там няколко години, през които обработват градина, създават си сами зеленчуци и гледат животни. Междувременно Десислава стартира собствен бизнес, като записва компания и отваря селска бакалия, от която печели добре. През 2011 година обаче всички заедно се връщат в столицата и Радева, тогава още Генчева, стартира работа във Военновъздушни сили, където дава отговор за външната и вътрешната връзка на институцията. Именно там пламва любовната искра сред нея и още женения Румен Радев, с който се познават от младежките си години, когато имали къса случка. 30 лета по-късно пътищата им се срещнали още веднъж, а по какъв начин работните им и другарски връзки са прераснали във връзка, Десислава твърди, че няма пояснение, било като магия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР