Навръх 27-ия си рожден ден Григор Димитров отпадна още след

...
Навръх 27-ия си рожден ден Григор Димитров отпадна още след
Коментари Харесай

Нишикори развали рождения ден на Григор Димитров след епичен дуел в Рим

Навръх 27-ия си рожден ден Григор Димитров отпадна още след първия си мач в шампионата от сериите " Мастърс " в Рим. Българският тенисист загуби от японеца Кей Нишикори със 7:6 (4), 5:7, 4:6 след зрелищна борба, която продължи съвсем три часа.

Двамата изиграха трагичен дуел, в който завоюваха идентичен брой точки - по 107. Нишикори обаче сподели по-стабилна игра от главната линия, позволи доста по-малко неточности и стигна до четвъртата си победа от пет мача с Димитров.

Българският тенисист беше в отлична позиция да завоюва днешния дуел, откакто направи страховит поврат в първия сет. Той обаче пропиля пробив задатък както във втората част, по този начин и в решителната трета, когато водеше с 4:2, само че загуби четири следващи гейма.

Димитров позволи трето следващо проваляне във всички шампионати и четвърто в деветия му дуел на червени кортове през 2018 година Българинът стартира обещаващо сезона на клей с полуфинал в Монте Карло, само че по-късно отпадна в четвъртфиналите в Барселона от Пабло Кареньо Буста и във втория кръг в Мадрид от Милош Раонич.

Шампионът от финалите на АТП записа и четвърта поредна загуба в Рим. През 2016 и 2017 година той беше отстранен още в първия кръг надлежно от Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро, а през 2015 година отстъпи във втория кръг на Фабио Фонини.

Димитров е прекосявал единствено един път втория кръг при шестте си участия в италианската столица. Това се случи през 2014 година, когато българинът доближи до полуфиналите, където беше спрян от седемкратния първенец в шампионата Рафаел Надал.

 Нишикори скапе рождения ден на Григор Димитров след героичен двубой в Рим
© Reuters

Петият дуел сред Димитров и Нишикори предложи много първокласен тенис и здрава борба от главната линия. Двамата правеха голям брой продължителни разигравания, които нерядко завършваха с атрактивни уинъри.

В началото сервиращите успяваха относително удобно да печелят подаванията си. Димитров пръв се пропука в петия гейм. Той навакса закъснение от 0:40, по-късно избави още две точки за пробив, само че честите му неточности от бекхенд дадоха шеста опция на Нишикори и японецът се възползва от нея.

Финалистът от US Open 2014, който поради травма в китката пропусна огромна част от предишния сезон и сега заема 24-ата позиция в ранглистата, затвърди с лекост преимуществото си и поведе с 4:2.

При 5:4 Нишикори сервираше за спечелването на първия сет, само че се поддаде на напрежението. Той позволи няколко нетипични неточности от форхенд, които доведоха до първата точка за пробив пред Димитров в мача. Българинът я осъществя и изравни резултата.

Сетът влезе в тайбрек, който също стартира с преимущество за Нишикори. Японецът стигна до ранен минипробив и поведе с 4:2. Димитров обаче завоюва пет следващи точки след промяната на полетата и измъкна трагично първата част.

Втората също стартира много равностойно, като сервиращите нямаха особени проблеми до 3:3. Димитров нанесе първия удар, откакто проби в седмия гейм, и се приближи на два гейма от успеха.

Българинът обаче позволи мигновено връщане на пробива. Това докара до сериозен спад в играта му и той даже не съумя да стигне до тайбрек, губейки три от идващите четири гейма.

 Нишикори скапе рождения ден на Григор Димитров след героичен двубой в Рим
© Reuters

Димитров остана съсредоточен в третия сет, като първоначално му очевидно превъзхождаше противника както игрово, по този начин и физически. Българинът осъществя пробив в петия гейм, след което съумя да го затвърди за 4:2.

Победата още веднъж беше на осем точки разстояние от четвъртия в международната класация. Той обаче бързо изгуби преимуществото си. Нишикори върна пробива в осмия гейм, а по-късно взе подаването си за 5:4.

Kei survives!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР