Навръх 20-годишнината на bTV Светослав Иванов разказа някои от най-паметните

...
Навръх 20-годишнината на bTV Светослав Иванов разказа някои от най-паметните
Коментари Харесай

Водещият Светослав Иванов бил арестуван два пъти в чужбина

Навръх 20-годишнината на bTV Светослав Иванов описа някои от най-паметните за него моменти в малкия екран по време на специфичното издание във връзка празника в понеделник вечер.

" Когато си публицист с задача, не мислиш за заплахите, които могат да те вкарат в неприятности ", показа Светльо.. Две истории за пристрастеността към истината, отвели водещия на " 120 минути " до арест.

В намерено море на 80 морски благи от Ивицата Газа Светослав Иванов отразява военна интервенция на израелските сили, в която за жалост умират 9 души, а над 60 публицисти са задържани и депортирани в своите страни. Светльо наблюдава опита на шест кораба да пробият военната обсада на Израел. " Лично аз си знаех, че няма да стане, само че не чаках да има толкоз трагично развиване на интервенцията ", показа той с водещите Деси Стоянова и Николаос Цитиридис. В продължение на няколко години по-късно на Светослав Иванов му се постанова да дава показания за разнообразни следствия на злополучната интервенция, измежду които на Организация на обединените нации, Европейския съюз, Скотланд ярд. Случката става мотив и за написването на най-дългия пътепис в сборника му " Там, където починаха дърветата ".

Вторият арест на журналиста на bTV има меко казано по-благоприятна развръзка и се трансформира в занимателна история, която той споделя и до през днешния ден. Действието се развива в Демократична република Конго по време на президентски избори с интегрална бюлетина с 3800 претенденти - дебела, колкото старите британски неделни вестници, по думите на Иванов. Журналистът и операторът, с който пътува, отиват да снимат емблематичната река Конго - няколко фрагмента, които да дадат на феновете подтекст - фрагменти, които се оказват непредвиден риск. От крайбрежните шубраци изскача боен с картечница:

" - Какви сте вие, бе?, - Журналисти. - Арестувани сте. - Защо? - Защото снимате границата с Бразавил ".

Военните водят публицистите в джунглата при своя полковник и диалогът продължава: " - Имате ли пари? - Имаме ", удостоверява Светльо, след което изважда всичко, с което разполага, дава го на конгоанците и чува: " Вече не сте задържани ".

Историята се случва точно на рождения ден на журналиста и той споделя с усмивка, че е приел непредвидения масраф за почерпка по този мотив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР