Наводненията в Руския Далечен изток след тайфуна Ханун са довели

...
Наводненията в Руския Далечен изток след тайфуна Ханун са довели
Коментари Харесай

Хиляди евакуирани в Русия заради тайфун

Наводненията в Руския Далечен изток след тайфуна " Ханун " са довели до евакуацията на над 2500 души към днешна дата, оповестиха от съветското министерство на изключителните обстановки, съобщи " Ройтерс ".

Русия е една от страните, потърпевши от наводненията, породени от бурята.

След като връхлетя предходната седмица Япония, " Ханун " отслабна до тропическа стихия, до момента в който преминаваше над Корейския полуостров, с цел да доближи Североизточен Китай в нощта на петък против събота, причинявайки кални свлачища в провинция Ляонин, където аргументи гибелта на минимум 21 души.

Към днешна дата 28 селища са недостъпни поради наводненията в съветския Далечен изток. Наводнени са огромни сектори от пътната мрежа и 4620 жилища в 15 общини по данни на министерството на изключителните обстановки, оповестени в " Телеграм ".

В информацията се споделя още, че на множеството места в Приморския край, чийто административен център е пристанищният град на Тихия океан Владивосток, водата е почнала да се отдръпва. Най-сериозно е преляла река Малиновка, в сектора си покрай село Ракитное.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР