Наводненията в италианския регион Емилия-Романя може би са нанесли щети

...
Наводненията в италианския регион Емилия-Романя може би са нанесли щети
Коментари Харесай

Щети за 1,5 милиарда евро върху реколтата след проливните дъжове в Италия

Наводненията в италианския район Емилия-Романя може би са нанесли вреди на посевите за към 1,5 милиарда евро, съгласно предварителна оценка на земеделската асоциация Confagricoltura.

Това са първите оценки на въздействието на проливните дъждове в северния район Емилия-Романя през последните няколко дни. Цялата страна беше измъчвана от небивала до момента суша. Заради неналичието на дъждове и снеговалежи най-чувствително се усети в северната половина на страната, където се намира и Емилия-Романя. В региона има има висока плътност на дребни и междинни предприятия.

След наводненията съвсем 20 000 души бяха без ток в региона.

Опустошителното влияние на наводненията върху жилищния фонд на Италия може да доближи 3 милиарда евро годишно, съгласно изследване на Bank of Italy. Италианският район е най-изложен на евентуални вреди от наводнения, се споделя още изследването на Bank of Italy.

Правителството задели 30 милиона евро за справяне с непосредственото влияние на изключителната обстановка, само че сметката след наводненията ще се усили спираловидно.

Може да има вреди и по друго направление - туристическия сезон - вижда се ерозира на плажовете в известни места на ривиерата като Римини и Ричоне.

Миналото лято, след месеци без значителни превалявания, поради неналичието на снеговалеж през зимните месеци и ранните горещи летни температури, равнището на река По падна до най-ниското си равнище от век насам, което накара държавното управление да разгласи изключително състояние в пет северни района и да наложи ограничавания, в това число систематизиране на водата.

Концертът на Брус Спрингстийн във Ферара в четвъртък вечерта провокира остри рецензии, че се реализира, макар продължаващото изключително състояние. Гран При на Формула 1, който трябваше да се организира в Имола в неделя, беше анулиран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР