Наводненията, предизвикани от поройни дъждове отнеха живота на най-малко 49

...
Наводненията, предизвикани от поройни дъждове отнеха живота на най-малко 49
Коментари Харесай

Адът слезе в Нигерия, много са загиналите!

Наводненията, провокирани от поройни дъждове лишиха живота на минимум 49 души, а 20 души се считат за изчезнали в регион на границата сред Нигерия и Нигер, оповестиха от нигерийската избавителна работа, представена от международните информационни организации.

Пет села в региона на Джибия бяха наводнени, откакто река излезе от коритото си в нощта на неделя против понеделник, след часове на поройни превалявания. Открихме 49 тела на хора и търсям още 20 други ", изясни пред " Франс прес " Амину Уазири, шеф на избавителната организация на щата Кацина.

24 жертви са били завлечени от водата до селата Мада Румфа и Кантуми в прилежащ Нигер.
" Някои от жертвите са били извлечени отдолу под руините на срутените им къщи ", посочи Амину Уазири, шеф на избавителната организация на щата Кацина.
Повече от 2000 души, прогонени от домовете им от наводненията, са били приютени като бежанци в главното учебно заведение в Джибия, а 27 ранени са настанени в локалната болница.
В началото на седмицата нигерийската метеорологична работа предизвести за сериозните опасности от наводнения тази година, заради " смяната в режима на преваляванията ", с дъждове доста над нормата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР