Наводнения, причинени от проливен дъжд, убиха най-малко десет души в

...
Наводнения, причинени от проливен дъжд, убиха най-малко десет души в
Коментари Харесай

НОВО БЕДСТВИЕ: Смъртоносни наводнения в засегнатите от земетресението турски провинции

Наводнения, породени от пороен дъжд, убиха минимум 10 души в турските провинции Шанлиурфа и Адияман, които бяха ударени от тежки трусове през февруари.
„ Нашата цел е да намерим нашите изчезнали хора допустимо най-скоро “, сподели в сряда Адил Караисмаилоглу, министър на превоза и инфраструктурата.
Караисмаилоглу добави, че няколко палаткови града за жертвите на земетресението са развалени от наводненията и хората се изтеглят на по-безопасни места.
Наводненията унищожиха няколко палаткови града в провинциите Шанлиурфа, Адияман и Хатай, които бяха мощно наранени от земетресенията близнаци на 6 февруари с магнитуд 7,9 и 7,7 по скалата на Рихтер.
Хората, които към този момент изгубиха домовете си при земетресенията, в този момент изгубиха и палатките си под мощния дъжд и студеното време.
Властите предизвестиха, че проливният дъжд ще продължи.
„ Дъждът се чака да бъде доста мощен и изобилен тук-там към провинциите Шанлъурфа, Мардин, Газиантеп, Килис и Кахраманмараш до четвъртък “, заяви турската дирекция за ръководство на бедствия и изключителни обстановки, AFAD.
Досега повече от 48 000 души бяха убити и милиони останаха без домове в 11 южни и югоизточни провинции на Турция, които бяха опустошени от земетресенията от 6 февруари.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР