Наводнения и на района на Балканите. В Хърватия те предизвикаха

...
Наводнения и на района на Балканите. В Хърватия те предизвикаха
Коментари Харесай

Топенето на снеговете в Европа предизвиква наводнения и свлачища

Наводнения и на региона на Балканите. В Хърватия те провокираха и свлачище, което изпрати хората в паническо бягство. В Италия осем души са ранени от торнадо.

 В Хърватска имаше огромно срутване на земни маси В Хърватска имаше огромно срутване на земни маси © Българска телеграфна агенция
Внезапното размразяване на снега провокира наводнения на доста места в Хърватия. Точно когато министър председателят Пленкович беше в Хърватска Костайница за незабавно съвещание на локалния спешен щаб, земно свлачище за минути унищожи няколко къщи. Някои хора съумели да избягат от домовете си секунди преди земната маса да ги затрупа.

„ Като на филм изчезнаха няколко къщи, пътища, две коли на електрическата компания “, сподели министър председателят.
Андрей Пленкович министър председател на Хърватия: Правителството ще направи всичко по силите си да помогне на тези, които изгубиха домовете си. Ще помогнем и за ремонта на къщите, тъй като събитията в действителност са изключителни.
Преди свлачището в града водата към този момент беше превзела пътища и здания. Сутринта хората разчитаха за напредване на пожарникарите и лодките.
Както виждате, водата начело е един метър, а би трябвало да идем на работа.  Почти една трета от историческия център на Венеция е под вода Почти една трета от историческия център на Венеция е под вода
Почти една трета от историческия център на Венеция се оказа под вода вследствие на неприятното време, съобщи АНСА.

Река Уна сътвори бедствено състояние и в Костайница в Босна и Херцеговина. Реките сериозно преливат в съвсем цялата северозапдна част на страната.

В Румъния внезапното стопляне на времето също аргументи наводнения, изключително в южните ѝ региони.

В Италия пет града в Кампания през нощта се озоваха на пътя на приблизително по мащаб торнадо.

То е нанесло пораженния на учебни заведения, домове и други здания, повалило е дървета и електрически стърбове. Пострадаха и осем души. Един от тях - 19 годишен юноша е в интензивно поделение. Торнадото вдигнало караваната му и след това я запратило назад на земята
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР