Наводнението в югоизточната част на Тексас донесе големи неприятности на

...
Наводнението в югоизточната част на Тексас донесе големи неприятности на
Коментари Харесай

Наводнението в Тексас може да освободи 350 алигатора

Наводнението в югоизточната част на Тексас донесе огромни неприятности на избавителен център за алигатори, в който живеят повече от 350 американски алигатори, оповестява Live Science.

Поройните превалявания, изсипали се от тропическата стихия Харви наводниха и " Gator Country ", избавителен център за алигатори и авантюристичен парк в Бомон, Тексас. Водата към този момент е достигнала по-малко от 30 см от върха на външните заграждения на животните. Ако равнището на водите се повиши още и покриване на оградите, алигаторите могат да избягат, оповестява организацията KFDM.

" Никога не съм виждал [водата] толкоз близо ", съобщи притежателят на " Gator Country " Гари Соридж (Gary Saurage) пред KFDM. " Продължителността и мощността тази стихия са невероятни ".

" Gator Country " е ситуиран на 15 акра повърхност - почти колкото 11 футболни стадиони - наоколо до автомагистрала 10 в Бомон. Целта на Соридж и екипът му на парка е да избавя алигатори, блокирани от стихии, а също и по този начин наречените " досадни алигатори ", уловени в басейните и дворовете на хората, съгласно уеб страницата на парка.

Паркът е дом на огромно многообразие и от други влечуги - в това число крокодили и отровни змии - всичките към този момент преместени на безвредни по-високи места, оповестява KFDM.

В " Gator Country " има два огромни алигатора - " Големията Ал " и " Големият Текс " с дължина повече от 4 метра, най-големите алигатори в плен в Тексас. Наскоро са преместени във каравани, с цел да не избягат.

Във видео, оповестено на Фейсбук страница на Gator Country Гари Соридж заяви, че последните инспекции удостоверяват, че по-големите крокодили от парка са към момента вътре. " Всички сякаш са си там ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР