Наводнението в село Ново Делчево е предизвикано от проливните дъждове

...
Наводнението в село Ново Делчево е предизвикано от проливните дъждове
Коментари Харесай

Наводнение в Ново Делчево заради непочистен канал

Наводнението в село Ново Делчево е провокирано от проливните дъждове и от непочистен канал, който минава през обитаемото място. Това сподели Атанас Стоянов, кмет на Община Сандански.

По думите му на място има екип на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Благоевград, който да отводни засегнатите територии.

„ Пострадали са 4 къщи, на които са наводнени изби и гаражи. На място сме с „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, с цел да отводним мазетата. С бързи стъпки ще създадем всичко допустимо този канал, който, евентуално от десетилетия не е чистен, да бъде измит оптимално бързо, с цел да може да поеме и по-сериозни дъждове “, сподели още Стоянов.

Той добави, че още през утрешния ден ще бъде основана специфична комисия, която да изготви план-сметка.

„ В Ново Делчево е също шефът на „ Напоителни системи “ Благой Дончев. Наводнението не е провокирано от спукани стени на язовир или някакви водоеми, а е от проливния дъжд “, акцентира кметът на Община Сандански.-->

Атанас Стоянов бе безапелационен, че с изключение на потърпевшите 4 къщи, няма заплаха за други постройки, тъй като с екскаватор е била отпушена най-тясната част на канала и водата се излива в близката река до село Ново Делчево. Кметът посочи, че към сегашния миг обстановката е овладяна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР