Наводнението в Берковица е поредната трагедия в България. Стотици къщи

...
Наводнението в Берковица е поредната трагедия в България. Стотици къщи
Коментари Харесай

Доброволци набират дарения след наводненията в Берковица

" Наводнението в Берковица е следващата покруса в България. Стотици къщи са наводнени, улици изцяло разрушени, коли влачени от стихията. Хората са изплашени, обезверени... Не стопира да вали, чакат се още порои ". Това написаха във Facebook от " Гората.бг ".

Само за няколко часа оттамса съумели да съберат от своите сътрудници множеството от първичните материали, които са нужни за Берковица:
120 тона пясък за създаване на насипи, за жалост в четвъртък и петък се чакат доста проливни дъждове.3 000 чувала, още веднъж за дигите.1 000 кофи, с които да се гребе и почиства водата и тинята.400 чифта гумени ботуши, съвсем няма, а водата е на всички места.500+ дъждобрана - преваляванията не стопират, а от общината и военните нямат - това помолиха те.1300 чифта ръкавици за всички, които ринат и разчистват.300+ лопати (или колкото са нужни, на следващия ден ще уточним брой)Помпи за изпомпване на водата, на следващия ден ще уточним брой.Багери, мини челни товарачи и други, с помощта на един от разсадниците, с които работи там, имаме 5-6 машини в подготвеност и чакаме сигнал от общината, с цел да ги включим в разчистването и платим.
Приблизителната цена на всичко, закупено досега, е към 14 000 лева, а с цел да се обезпечи всичко належащо ще трябват над 25 000 лева плюсняколко хиляди за болничното заведение иняколко хиляди за детската градина, споделя създателят на Гората.бг. Останалите събрани средства ще се дарят заслужено на потърпевшите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР