Наводнение в белгийския град Лиеж нанесе сериозни материални щети на

...
Наводнение в белгийския град Лиеж нанесе сериозни материални щети на
Коментари Харесай

Българи се оказаха в центъра на потопа, който връхлетя Германия

Наводнение в белгийския град Лиеж нанесе съществени материални вреди на къщи и коли. Жителите на няколко региона бяха евакуирани поради придошлата река Мьоза.

11 души са починали в южната част на страната през последните дни вследствие на неприятното време. Проливният дъжд провокира нарушавания в придвижването на градския превоз. Почти всички влакове в южния регион на Белгия бяха спрени.
 Няма данни за потърпевши български жители при наводненията в Германия и Белгия Няма данни за потърпевши български жители при наводненията в Германия и Белгия
Няма данни за потърпевши български жители при наводненията в Германия и Белгия. В Генералното ни консулство във Франкфурт на Майн и в...

Рекордните превалявания в Западна Европа доведоха до преливане на реки и езера в Белгия, Нидерландия, Люксембург и Швейцария. Най-малко 59 души са умряли в Германия, а стотици се водят за изчезнали.

Хиляди българи живеят в засегнатите от бедствието региони на Германия. Няма потърпевши българи от наводненията нито в Германия, нито в Белгия. В Генералното ни консулство във Франкфурт на Майн и в посолството ни в Белгия все още не е постъпвала информация за починали или изчезнали при естественото злополучие наши сънародници. Мисиите ни са в контакт с локалните управляващи, наблюдават обстановката и са подготвени да окажат подпомагане при нужда, оповестяват още от Министерство на външните работи.Реката Зауер, която дели Германия и Люксембург при град Битбург, е нараснала в пъти размерите си след пороите.

„ Това беше една дребна река, която стана в голямо езеро. Цяла нощ хората се изтеглиха с лодки, с багери, към този момент няма жертви ”, описа Руен Мелнишки пред Нова телевизия.

 След като вали над 24 часа, в провинцията Рейнланд-Пфалц също се стига до бедствено състояние. Жителите в района са без ток от през вчерашния ден.

„ Засвириха сирените и се проведоха всички строителни компании в региона, донесоха чували с пясък, с цел да лимитират коритото на нашата дребна река, с цел да не прелее. Проблемът е, че пожарникарите не могат по едно и също време да избавят хора с риск за живота и в това време да изпомпват килерите на хората с вода, по тази причина ги оставят цялостни с вода и гледат да избавят хората. В прилежащото село има 20 срутени къщи, 30 индивида са още в неопределеност – това като го споделям и настръхвам ”, показа Николина Николова.
 Загинали и изчезнали след наводнения в Германия Загинали и изчезнали след наводнения в Германия
Четирима души починаха в резултат на проливните дъждове в немската провинция Рейнланд-Пфалц. Изчезнали са няколко индивида, откакто...

Дъждът в планинското село, в което живее тя, към този момент е спрял. Но ситуацията не е овладяно, споделя българката.

 

 

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР