Наводнени са улиците, задръстени са шахтите заради огромното количество дъжд,

...
Наводнени са улиците, задръстени са шахтите заради огромното количество дъжд,
Коментари Харесай

Още Един Български Град Е Изкъртен От Бедствието По-Зле И От Пловдив! Дървета Рухват, Първо Видео!

" Наводнени са улиците, задръстени са шахтите поради голямото количество дъжд, което е рекордно за града ни. Под моста на бул. " Славянски " доста коли са закъсали. Към момента няма данни за потърпевши хора. Дежурните екипи на Общината, Пожарната и EVN ще работят за премахване на провалите. Ако имате сигнали, апелирам обадете се на Горещия телефон на община Стара Загора - 080015737 ", прикани кметът Тодоров.

В региона на село Змейово е паднала мощна градушка. По първични данни над 40 литра е количеството на падналия дъжд.

По-рано през днешния ден мощна стихия и градушка удари и Пловдив, като потопи града под вода. До момента са подадени над 100 сигнала за наводнени здания, които се отработват от сили на ПБЗН, Общината и доброволци, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Отработени са към този момент над 30 от тях. В помощ на пловдивските пожарникари са предислоцирани два екипа на РДПБЗН-Пазарджик с 6 мотопомпи и шестима чиновници.

По характерна е обстановката в Болница " Св. Каридат ", където на място работят два екипа, като има усложнена конюнктура заради избила водопроводна тръба. Болницата е с прекратено електроснабдяване и са подхванати ограничения за обезопасяване и извеждане на пациенти. Екипи работят и в Онкодиспансера, подлеза на аптека " Марица ", подлеза на Чифте баня, подлеза на Пловдивският университет - първо равнище на Мол " Галерия Плаза ", има известия за закъсали коли по Кукленско шосе.

За ограничение на наводнението са включени 9 екипа от службите на гр. Пловдив и Сектор СОД, в допълнение е основана организация за събиране на свободния от дежурство състав и прилежащи районни служби. Няма заплаха за децата от детските градини, няма потърпевши и бедстващи жители.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР