Наводнен е главният път София - Варна между селата Козаревец

...
Наводнен е главният път София - Варна между селата Козаревец
Коментари Харесай

Наводнен е главният път София - Варна

Наводнен е основният път София - Варна сред селата Козаревец и Кесарево в област Велико Търново , заяви БНР. От " Пътна полиция " предлагат да се обикаля през село Джулюница.

Прелял е и язовирът, който е към 20 декара. Няма скъсана дига , изясни кметът на Джулюница Мариян Тончев.

Като причина за наводнения път се показва падналият 85 литра дъжд на квадратен метър, което е 140% от месечната норма. Водата на пътя е над 50 сантиметра, има закъсали коли .

Освен пътя, залята е и база на държавния запас в региона на железопътната гара в селото . Няма потърпевши хора и наводнени къщи.

Във великотърновското село Ресен следва да бъде изпратен екскаватор от общината , който да прокопае дере, с цел да бъде отводнен региона към хлебозавода. Наводнени са ниските елементи на великотърновския квартал " Чолаковци " , тъй като канализационните шахти не са съумели да поемат водата. Нивото на река Янтра в квартала е под сериозните равнища, съобщи заместник-кметът по сигурността Георги Камарашев .

С един метър се е повишило равнището на река Осъм в Ловеч след падналите през последното денонощие в региона значителни превалявания, които наводниха пътища, здания и дворове. Няма бедстващи хора и обитаеми места.

На пътя Ловеч - Угърчин също има наводнени сектори . Между 40 и 60 литра са падналите превалявания в Ловешко и Троянско . Главният път София - Варна беше затворен за няколко часа поради наводнен сектор в региона на село Голец.

Все още е лимитирано придвижването сред селата Радювене и Катунец . Нивата на реките към момента са под сериозните. Няма заплаха от преливане на язовири, уточни регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски.

" Всички язовири са с включени изпускатели и с празни преливници . Малките реки и дерета се оттичат, обстановката се възстановява ", съобщи регионалният шеф на Ловеч. По думите му има наводнени дворове и къщи наоколо до реките и деретата. Няма обитаеми места без ток и вода .

 Прелива микроязовир при км 37 на Автомагистрала Обновена
Прелива микроязовир при км 37 на Автомагистрала " Тракия "

Спряно е придвижването при Ихтиман, колите се пренасочват по остарелия път София-Ихтиман

В Плевен след падналите значителни превалявания преляха два язовира в село Ракита . Няма заплаха за жителите, сподели регионалният шеф Мирослав Петров. Наводнени са оранжерии, икономически дворове и изби на къщи.

Язовир " Ракита-1 " е препълнен през преливника и стената, която е почнала да се отмива под напора на водата . Прелял е и другият язовир - " Ракита-2 ", като водата се е изляла в общо дере. Цяла нощ представители на всички институции са били на място.

 Пострадалите от наводнението в Роман могат да получат до 375 лева еднократна помощ
Пострадалите от наводнението в Роман могат да получат до 375 лева еднократна помощ

Две комисии правят оценка вредите на хората

" Вчера там е паднал към 60-70 литра на квадратен метър натоварен дъжд за към час - час и 10 минути . Те са два каскадни язовира. В множеството случаи наводнява село Садовец. Има няколко къщи, които са били наводнени, само че водата към този момент е изпомпана. Ситуацията е спокойна и овладяна ", съобщи регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.

В плевенската община Искър пожарникари са отводнявали на седем адреса . " В Беглеж също има няколко наводнени къщи, в резултат на преваляванията ", разясни Мирослав Петров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР