Навлизането на 5G (5 Джи) технологиите в Швейцария провокира гнева

...
Навлизането на 5G (5 Джи) технологиите в Швейцария провокира гнева
Коментари Харесай

Недоволство в Швейцария срещу 5G технологиите

Навлизането на 5G (5 Джи) технологиите в Швейцария предизвика гнева на тези, които се опасяват от въздействието на електромагнитното им лъчение върху здравето, а това кара кантоните да замразяват построяването на антени на фона на подготвян народен митинг, предава организация Франс прес.

След Южна Корея, Швейцария е една от първите страни в света, която се впуска в създаването на мрежата от пето потомство - мобилната инфраструктура, която е в сърцевината на софтуерно опълчване сред Съединени американски щати и Китай.

Доста надалеч от този конфликт на титаните, швейцарски жители се опълчват на нейното създаване, заплашвайки да предизвикват референдум, както може да се направи в тази страна, известна със системата си за директна народна власт.

В началото всичко изглеждаше обещаващо за 5G.

През февруари Швейцария направи огромна стъпка, като разпредели честотите за мобилната телефонна връзка сред три оператора (Солт (Salt), Сънрайз (Sunrise) и Суиском (Swisscom), генерирайки доход от близо 380 милиона швейцарски франка (350 милиона евро).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР