Навлизаме в интензивна фаза на разпространение на коронавируса, нещата стават

...
Навлизаме в интензивна фаза на разпространение на коронавируса, нещата стават
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Реално нямаме лекарство срещу COVID-19, без мерки ситуацията ще излезе от контрол след месец |

Навлизаме в интензивна фаза на разпространяване на ковид, нещата стават доста съществени. 

Това съобщи акад. Богдан Петрунов по Българска национална телевизия. Той прикани хората да внимават, с цел да не стана по този начин, че няма кой да ги лекува. Моля да се съобразяваме с ограниченията на здравното министерство, тъй като нещата ще бъдат безконтролни след към месец, в случай че продължаваме по този начин, предвижда ученият.

Грипната зараза ще е през декември - януари и тя ще усложни още повече обстановката, счита специалистът. Аз предлагам горещо да се сложи противогрипна ваксина и то освен при възрастните хора, само че и при децата. Фактически, ние сега нямаме нищо против ковид - медикаментите, за които приказваме, оказват помощ, само че те не са характерно лекуване против ковид. 

Акад. Петрунов изясни, че лекуването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от ковид е осъществено с моноклонални антитела, основани лабораторно. Те са ориентирани към разнообразни елементи на вируса, които блокират дейностите му и това е бъдещето. Това лекуване ще стане допустимо за всички, само че сега е доста скъпо. То е кардинален метод към вируса и е цяло ново направление в медицината. То е единственото, което дава същинско решение на въпроса, изясни акад. Петрунов. 

Надявам се, че следващата година ще имаме качествена ваксина, добави той. Компанията " Астра Зенека ", която създава ваксина в Европа, в този момент предлага нова ваксина за носа, която се впръсква под формата на спрей и може да бъде доста ефикасна, счита ученият. 

Базирайки се на публикация в международното научно списание " Сайънс ", акад. Петрунов изясни, че не можем да разчитаме доста на груповия имунитет. Малко хора развиват антитела, с цел да се доближи 70-80% от популацията да има имунитет и да се спре разпространяването на ковид. Затова заключението е, че в случай че не пристигна ваксина, ние няма да можем да достигнем опциите на този групов имунитет. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР