Навиците и рутината ни помагат да подредим дневния си график

...
Навиците и рутината ни помагат да подредим дневния си график
Коментари Харесай

Дали Microsoft без крайни срокове и Tesla без кофеин биха били това, което са

Навиците и рутината ни оказват помощ да подредим дневния си график и да не взимаме недомислени решения. Има обаче и нездравословни привички, които пречат на цялостния триумф и колкото по-рано ги оставим зад тила си, толкоз по-добри резултати ще реализираме. Неслучайно, двама от определяните за гении на осведомителната гражданска война, постановат волята си, с цел да спрат с ежедневни пристрастия, които са им пречели.

Като деца постоянно чуваме от родителите си " не оставяй днешната работа за на следващия ден ". Именно отлагането на нещата за последния миг е част от живота на Бил Гейтс, с която той не се гордее. Докато учел в Харвардския университет, създателят на Microsoft не спазвал периоди и чакал последния миг, с цел да свърши дилемите си. След две години изнемощял поради този отрицателен табиет.

Като преподавател в колежът Линкълн в Небраска, Гейтс споделя на студентите, че тогава неговите сътрудници намирали отлагането на отговорностите за занимателно. Той държал да отбрани позицията си на момчето, което не стартира нищо преди последната минута. Влизайки в бизнес бранша обаче, действителността му дала недопечен урок. Бил Гейтс споделя, че там никой не те чака да станеш подготвен и не се толерират закъсненията. Затова положил старания да загърби нездравословния табиет и да стане безупречен, като състудентите си в университета в Харвард.

У известния предприемач и модернист към момента има следи от студентската рутина, само че признава, че отлагането на дилемите е повода, която го е спъвала неведнъж по пътя към триумфа.

 Снимка 378347
Източник:

Основателят на Тесла Илън Мъск призна наскоро, че e имал работни седмици от по 120 часа със напълно малко време за сън.Необходимостта да компенсира неналичието на отмора довела до приемането на огромно количество кофеинови питиета.

Мъск споделя пред немското автомобилно списание " Auto Build " през 2014 година, че е имало дни, в които е приемал нищо друго с изключение на осем диетични коли. Тези случаи са били два или три и съгласно него това не е стряскащо. Приемът на кафе, въпреки това, не е бил толкоз безопасен. Сам инжинерният талант споделя, че е бил привързан и е злоупотребявал с кафето.

Здравните специалисти предизвестяват, че използването на прекомерно доста кофеин може да увеличи равнищата на стрес и терзание, а това води до нездравословно положение на изхабеност. Умората, от своя страна, постанова използването на още кофеин, който пречи на съня,с което се влиза в вреден цикъл. На идващия ден дефицитът на сън още веднъж се взема решение с още по-висок банкет на кофеин, което е извънредно рисково.

Но Илън Мъск може да послужи за образец. Ако въпреки всичко абсолютният отвод от кофеин е сложен, то, той може да се понижен до естествени количества.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР