Навършват се шест години от взрива в базата за съхранение

...
Навършват се шест години от взрива в базата за съхранение
Коментари Харесай

Шест години от взрива на боеприпаси край "Петолъчката“

Навършват се шест години от гърмежа в базата за предпазване и неутрализиране на муниции край пътен възел „ Петолъчката “. Все още няма отговорни за гърмежа, делото още веднъж се гледа на първа инстанция, оповестява БНР.

При детонацията на 5 юни 2012 година починаха трима служащи и бяха нанесени обилни материални вреди. Делото за гърмежа се гледа за трети път, като процесът е към момента на стадий разпит на очевидци. Поредното съвещание в Ямболския областен съд е планувано за 28 и 29 юни.

Обвиняеми по делото са притежателят на компанията Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи Иван Табов. Те са упрекнати, че при осъществяване на контракт с Министерството на защитата са държали и работили с взривни субстанции и не са взели нужните ограничения за сигурност при тяхното заличаване. Обвинението е повдигнато като изключително тежък случай, за който се планува наказване от 5 до 15 години затвор. Днес в най- потърпевшото от гърмежа село Лозенец, ще бъде отслужена панихида за починалите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР