Навършват се 2 години от кончината на Дядо Добри -

...
Навършват се 2 години от кончината на Дядо Добри -
Коментари Харесай

Десетки почетоха днес паметта на светеца от Байлово - Дядо Добри

Навършват се 2 години от кончината на Дядо Добри - един от най-големите частни донори на български православни храмове. Той събра над 35 хиляди лв. за Храм-паметника " Свети Александър Невски ". И още приживе го нарекоха - светеца от Байлово. Днес десетки се стекоха в родното му село, с цел да възпламенят свещ и да си спомнят за благородството на Дядо Добри.

Материалното не го блазнеше. Лиши се от него. Дари всичките си парцели на църквата.

И отново пред църквата протягаше ръка. Събираше стотинки, с цел да поправи и резервира храмовете. Сенките на преминаващите бягаха по лицето му - а след всяка сянка, то сияеше по собствен си метод.

Добри пристигна като че ли от предишното, където думата морал друга стойност, където милостинята не е за лична полза, където един човек беше наименуван светец.
Поликарп - Белоградчишки свещеник: Светците са и в иконите, само че и в живота. Това е едно доказателство, че Бог е в света, че той демонстрира своята божествена берекет и обич към всеки един от нас и не ни е оставил, а ни дава образци на святост, посредством които ние да живеем по -духовно, да живеем по-човешки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР