Навършват се 180-години от рождението на Хаджи Димитър. В родния

...
Навършват се 180-години от рождението на Хаджи Димитър. В родния
Коментари Харесай

Навършват се 180 години от рождението на Хаджи Димитър

Навършват се 180-години от рождението на Хаджи Димитър. В родния му Сливен във връзка кръглата годишнина бяха планувани редица прояви, които бяха анулирани поради изключителното състояние.

Режисьорът Олег Ковачев е дал на Община Сливен своя филм "Мъже от огън " за делото на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа, оповестиха от пресцентъра на общината.

Кметът на града Стефан Радев е разгласил на страницата си във Facebook линк към кино лентата, означи Българска телеграфна агенция.

"10 май е паметна дата от историята и славното минало на града под Сините камъни ", съобщи градоначалникът.

Преди 180 години на този ден в Сливен е роден един от най-емблематичните национални борци за истина и независимост - Хаджи Димитър. Делата му, несломимият дух и готовността за всеотдайност в името на свободата на българския народ, изписват със златни букви името му в нашата история ".

Община Сливен и локалният исторически музей възнамеряваха да отбележат кръглата годишнина с Национална научна конференция, която бе анулирана. Изпратените научни публикации ще бъдат оповестени в алманах.

Обявен бе Национален училищен състезанието е за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен план на тематика: "Тоз, който падне в пердах за независимост, той не умира... ", като резултатите и награждаването на спечелилите евентуално ще се състоят на празника на Сливен - Димитровден.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР