Навършват се 141 години от създаването на МВР. На 5

...
Навършват се 141 години от създаването на МВР. На 5
Коментари Харесай

Навършват се 141 години от създаването на МВР

Навършват се 141 години от основаването на Министерство на вътрешните работи. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за основаване на Министерство на вътрешните каузи с Тодор Бурмов като министър.

От 1992 година 5 юли е формален празник на чиновниците от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме респект на чиновниците на закона, на техния професионализъм и безрезервност в работа на обществото.

Заради изключителната противоепидемична конюнктура управлението на министерството реши да анулира обществените събитията. Няма да се проведат обичайна гала по полагане на венци пред Паметника на Незнайния боец и церемонията за награждаване на чиновници, посочили високи професионални резултати.

Междувременно синдикатите в Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще стачкуват през днешния ден. Недоволните служители на реда ще се съберат в градинката до ведомството. Според тях има потребност от промени в дирекция „ Правно-нормативна активност “ в министерството, оповестява БНР.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР