Навършват се 100 години от злощастния за Отечеството мирен договор,

...
Навършват се 100 години от злощастния за Отечеството мирен договор,
Коментари Харесай

Ген. Димитър Шивиков: 30 години живеем в условия по - унизителни от тези на Ньойския договор

Навършват се 100 години от злополучния за Отечеството кротичък контракт, подписан в парижкото предградие Ньой. Както всяка година при отбелязване на годишнината от Ньойския контракт, по този начин и тази се чака да се проведат помпозни мероприятия, в случай че въобще се проведат, с цел да припомнят на днешното потомство, че този контракт откъсва плът от Българпия и че слага в унизително състояние народа ни.
За този контракт в годините се е изписало и споделило извънредно доста, включително са се повтаряли доста клишета, изречени са доста истини и лъжи, само че да оставим опцията на историците ни да вършат своите обосновани и справедливи разбори, заключения и оценки.

За страдание, съгласно мен, в последните 30 години ние елементарните жители и благата ми Родина сме сложени в още по-тежки унизителни условия в сравнение с изискванията на Ньойския контракт. Тогава сме имали правото да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ, през днешния ден с помощта на далновидната политика, водена през тези 30 години ни беше отнето съзнателно и целеустремено това право. До по кое време ще поносим измяната на политическия ни хайлайф към народа му? Срам и срам за елита ни, популярност и великолепие за народа и Отечеството ни!

Димитър Шивиков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР