Навършва се една година от тежката автобусна катастрофа край Своге,

...
Навършва се една година от тежката автобусна катастрофа край Своге,
Коментари Харесай

Една година от тежката катастрофа край Своге: Пътят още е опасен

Навършва се една година от тежката автобусна злополука край Своге, оповестява БНР. Днес жители и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветление на паметната плоча на мястото на случая.

Година след нещастието, последвана от политически оставки, пътни експертизи и поправки, хората не виждат особена смяна.

"Сложиха мантинели, направени по безразсъден метод. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш до средата. За да можеш да продължиш би трябвало да се прекачваш през нея или да пролазваш изпод... и излизаш на пътната настилка ", изяснява Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил митингите.

Според жителите макар ремонта пътният сектор остава все по този начин рисков.

"Ако в този момент минете по пътя, той е същият. Просто единствено поставиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не взема решение казуса ", безапелационни са те. Не са построени и обещаните две пасарелки.

Припомняме, че при жестоката злополука починаха 20 души.

Към момента водачът е единственият обвинен. Той е с парична гаранция.

Заради подозрения, че при ремонтирането на пътя не е употребен първокласен асфалт, на 27 август следователи влязоха в постройката на "Трейс Груп Холд " АД, която е измежду главните реализатори на ремонта на пътния сектор край Своге.

На 28 август управляващите започнаха инспекция и във компанията "Мега-инвест холд ЕООД " в Дупница, която е сътрудник на "Трейс груп ".

Катастрофа и положението на пътя станаха мотив за оставки и обвинявания в корупция - оставки подадоха Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, надлежно министри на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството и на превоза.

Ден преди случая от неправителствена организация бяха разгласили мнение, че тази пътна права не е в положително положение макар ремонта за съвсем 23 млн. евро.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР