Навършва се една година от тежката автобусна катастрофа край Своге,

...
Навършва се една година от тежката автобусна катастрофа край Своге,
Коментари Харесай

Година след тежката катастрофа край Своге пътят остава опасен

Навършва се една година от тежката автобусна злополука край Своге, оповестява БНР.

Днес жители и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветление на паметната плоча на мястото на случая.

Година след нещастието, последвана от политически оставки, пътни експертизи и поправки, хората не виждат особена смяна.

" Сложиха мантинели, направени по безразсъден метод. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш до средата. За да можеш да продължиш би трябвало да се прекачваш през нея или да пролазваш изпод... и излизаш на пътната настилка ", изяснява Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил митингите.

Според жителите макар ремонта пътният сектор остава все по този начин рисков.

" Ако в този момент минете по пътя, той е същият. Просто единствено поставиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не взема решение казуса ", безапелационни са те. Не са построени и обещаните две пасарелки.

Припомняме, при жестоката злополука починаха 20 души.

Към момента водачът е единственият обвинен. Той е с парична гаранция.

Заради подозрения, че при ремонтирането на пътя не е употребен първокласен асфалт, на 27 август следователи влязоха в постройката на " Трейс Груп Холд " АД, която е измежду главните реализатори на ремонта на пътния сектор край Своге.

На 28 август управляващите започнаха инспекция и във компанията " Мега-инвест холд ЕООД " в Дупница, която е сътрудник на " Трейс груп ".

Катастрофа и положението на пътя станаха мотив за оставки и обвинявания в корупция - оставки подадоха Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, надлежно министри на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството и на превоза.

Ден преди случая от неправителствена организация бяха разгласили мнение, че тази пътна права не е в положително положение макар ремонта за съвсем 23 млн. евро. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР