Навършилият преди дни 19 години Калоян Кръстев продължава развитието си

...
Навършилият преди дни 19 години Калоян Кръстев продължава развитието си
Коментари Харесай

Tрансфериран в Италия наш талант пред БЛИЦ СПОРТ: Амбициран съм да пробия в Серия "А"

Навършилият преди дни 19 години Калоян Кръстев продължава развиването си в Италия, откакто Славия го продаде на Болоня. Нападателят записа 53 мача и 3 гола с екипа на първия състав на " белите ", откакто дебютира за най-стария столичен клуб през декември 2015 година. Кръстев даде изявление за БЛИЦ СПОРТ:

- Кала, честито! Kaк минават първите дни в Болоня и по кое време разбра, че си трансфериран в Италия?
- Благодаря! Вече направих няколко тренировки с новите ми съотборници. Започвам да се приспособявам. Разбрах от господин Стефанов. Обади ми се по телефона и ми заяви тази вест. Много съм му признателен, както и на всички в Славия и на мениджърите, които помогнаха за прехвърлянето ми в Болоня. 

- Не остана ли леко сюрпризиран, като научи, че си продаден в Италия?
- Да, в действителност беше изненада за мен. Радостен съм от обстоятелството, че към този момент съм футболист на Болоня. Ще дам всичко от себе си да се потвърдя и да ме харесат в чужбина. 

- Какво знаеш за новия си клуб?
- Знам, че Болоня е клуб с обичаи. Всеки сезон се борят за по-горно класиране, имат много класни футболисти.

- Преди дни навърши 19 години, какво си пожела?
- Най-вече да бъда здрав и да съумея да се потвърдя в новия си клуб. Амбициран съм да пробия в първия тим и Серия " А ", и да ме харесат в чужбина.

- В Болоня към този момент е играл българин - някогашният бранител Николай Илиев. Колко време смяташ, че ще ти бъде нужно, с цел да пробиеш и да дебютираш в Серия " А "?
- Доста мъчно е млад футболист да пробие в първия тим, и то в клуб от Серия " А ". Трябва да си в по-добър от другите и да тренираш двойно и тройно, тъй като въпреки всичко си чужденец.

 - Разговаряш ли с Петко Христов, разпита ли го за живота в Италия? Само преди месеци той пък беше трансфериран от Славия във Фиорентина.
- Всеки ден приказвам с Петко. Той е един от най-хубавите ми другари. Разказва ми, че живота в Италия е много прелестен и спокоен. Убеден съм, че тук ще ми хареса. 

- Разкажи малко повече за себе си, за фамилията ти, по какъв начин стартира с футбола? 
- Започнах на 7 години. Баща ми ме възпламени по футбола. Заведе ме на първата ми подготовка и по този начин започнах. Дължа всичко на фамилията ми, поддържат ме във всеки един момент досега. 

- Има ли нападател, на който подражаваш? Кой е обичаният ти футболист?
- Харесва ми да следя Златан Ибрахимович. Димитър Бербатов също е един от обичаните ми нападатели.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ


 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР