Навални със съпругата си Юлия Популярният лидер на борбата с

...
Навални със съпругата си Юлия Популярният лидер на борбата с
Коментари Харесай

Навални е отровен в ареста, твърдят адвокатът и лекарят му

Навални със брачната половинка си Юлия

Популярният водач на битката с корупцията по високите етажи в русия Алексей Навални е токсичен с незнайно вещество, настояват персоналният му доктор и юристът му. Той бе настанен незабавно в болница в неделя с отекло лице и обриви и доктор Анастасия Василиева, която описа, че е съумяла единствено да го види през вратата на болничната стая, настоя той да не бъде изписван от болничното заведение, до момента в който не се обясни какъв е причинителят за нетипичната съгласно нея реакция на организма му.

Същата теза разви през днешния ден и юристът му Олга Михайлова, само че откакто лекарите откриха, че имало доста усъвършенстване в положението му, той бе изписан и върнат в затворническия арест, където съгласно Василиева към момента може да се намира рисковото за здравето му вещество.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Навални бе арестуван в събота дружно с близо 1400 души, в това число събрали се в центъра на Москва по негов апел на забранен митинг против отхвърли на управляващите да записват претенденти на опозицията за локалните избори при започване на септември. Значителна част от арестите бяха с използването на брутална мощ от елементи на Росгвардия (бившите вътрешни войски) и полицията, само че в неделя множеството бяха освободени като се изключи към 190 души, категорично разпознати като уредници и участници в митинга.

Всеки арестуван в Русия има право да избира кой и къде да го лекува, а в случай че това става по неотложност, лекуващият няма право да популяризира данни за здравното му положение. На Навални е бил отхвърлен достъп на персоналния му доктор, а от болничното заведение са популяризирали пред организация " Интерфакс " информация какви са признаците и че диагнозата е уртикария.

Василиева разказва, че е видяла мощен оток и към очите, едно от които изглеждало с гноясал теч, както и възпалени место по кожата на шията, гърба, гърдите и лактите, което подхожда на " изострен токсически керато-конюнктивит и дерматит и обща интоксикация ". Тя е лекувала Навални от тежко изгаряне на окото преди 2 години (след нападение) и в този момент твърди, че изрично и тогава, и в този момент провалите са от " неопределени химически субстанции ", че той в никакъв случай не е имал сходна алергия и се е хранил в ареста със същата храна като останалите.

Лекарката твърди, че е взела за проучване в самостоятелна лаборатория проби от косата и тениската му, и настояваше за такива от кожата и от чаршафите, на които е лежал в ареста, както и за достъп до записите от охранителната камера в килията му.

Съдът подреди задържането му за 30 дни, задържани са и Дмитрий Гудков и Иля Яшин, които са измежду опозиционните деятели с отхвърлен достъп до изборите в Москва. Както на митинга в събота, по този начин и в неделя пред болничното заведение, където бе Навални, бяха задържани десетина души, измежду които и публицисти на съветски и международни медии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР