Навални най-накрая беше убит от Путин днес. Това са думите,

...
Навални най-накрая беше убит от Путин днес. Това са думите,
Коментари Харесай

Христо Грозев: Путин най-накрая уби Навални

" Навални най-сетне беше погубен от Путин през днешния ден ". Това са думите, които проверяващият публицист Христо Грозев написа в мрежата X след новината за гибелта на Алексей Навални.

" Navalny was finally killed by Putin today. ", гласи постът на българския проверяващ публицист в " Белингкат ", който сега живее в Съединени американски щати.

Навални, най-изявеният противник на съветския президент Владимир Путин, излежаваше 19-годишна присъда затвор по обвинявания в екстремизъм. Днес от наказателната колония на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг оповестиха, че опозиционният водач е умрял в колонията.

" На 6 февруари 2024 година в наказателна колония № 3 наказаният Навални А. А. след разходка се почувствал зле, като съвсем незабавно изгубил схващане. Незабавно дойде медицинският личен състав на институцията, беше извикана бригада на спешна помощ " - се показва в известието на уеб страницата на ФСИН.

" Бяха извършени всички нужни реанимационни дейности, които не дадоха позитивни резултати. Лекарите от Бърза помощ установяваха гибелта на наказания. Причините за гибелта са в развой на определяне ", - се оповестява в уеб страницата на ФСИН.

Адвокатът на Алексей Навални съобщи пред " Новая газета ", че Навални е бил добре преди 2 дни.

" По решение на фамилията на Алексей Навални няма да разясня нищо. В момента се занимаваме с изясняването на нещата. В сряда бях при Алексей. Тогава всичко беше обикновено ", цитира изданието думите на юриста.

" Доколкото ни е известно, в този момент в сходство с всички настоящи правила ФСИН се занимава с всички инспекции и разяснения и по този начин нататък. Не са нужни никакви заповеди, тъй като по този въпрос има избран набор от правила, от които ФСИН в този момент се управлява ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Също по този начин разгласи, че Путин е осведомен за гибелта на политика.

Христо Грозев се занимава с следствие на съветските секрети служби от 2014 година. Той седи в основата на документалния филм " Навални ", който взе премия " Оскар " предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР