Науката все още не може да каже с точност какво

...
Науката все още не може да каже с точност какво
Коментари Харесай

Не Подценявайте Тези 4 Вида Главоболие! Сигнализират За Сериозни Здравословни Проблеми!

Науката към момента не може да каже с акуратност какво предизвиква някои типове болежка и лекуването следователно се трансформира в игра на съветска рулетка. Нормалното главоболие може да бъде породено от стандартната дехидратация, отмалялост, тежки и повтарящи се болки.

Д-р Сакиб Куреши, който е невролог, изяснява “сигналите ”, подавани от тялото под формата на главоболие и демонстрира разликата сред болката.

Преди да посегнете към аналгетик, обърнете внимание на паралелните процеси, протичащи в тялото по време на болката. Най-често срещаните типове главоболия са 4. Информираността може да помогне в вярното лекуване на хронични болести.

1. Тензионен вид

Това е най-често срещаният вид. Той се усеща като непрекъснато напрежение в главата. То може да бъде чувство за туптене в слепоочията. Стресът и неправилната стойка на тялото денем, могат да доведат до разпъване в мускулите на главата и врата, написа ко4. В множеството случаи, това са най-често срещаните аргументи зa главоболия от тензионен вид.

Начин на лекуване: чай от джинджифил може да отстрани възпаленията.

2. Мигрена

Мигрената визира към 50 милиона души по целия свят. Най-засегната възрастова група е от 25 до 55 години. Мигрената не е просто неприятно главоболие, тя е хронично пулсираща болежка, която обгръща едната страна на главата (в 1/3 от случаите, болката обгръща цялата глава). Тази болежка може да бъде съпроводена с увреждане на зрението, поява на мощно гадене, виене на свят, сензитивност към светлина, звуци и миризми, изтръпване в региона на лицето.

Начин на лекуване: Лекарите настояват, че витамин В2 (рибофлавин) предотвратява и отстранява мигрената. Като ефикасни средства могат да се предлагат и омега-3 и магнезий. Уверете се, че приемането на тези субстанции с храната е в задоволително количество. Едно изследване през 2011 година откри, че постоянни аеробни извършения и фитнес също са доста ефикасни за облекчение на пациенти с хронична болежка в главата. Напоследък, специалистите поучават да комбинирате банкет на потребни и нужни хранителни добавки със спорт.

3. Клъстерно главоболие

Тази болежка се появява нормално към едното или двете очи по едно и също време и е по-често срещана измежду мъжете, в сравнение с при дамите. Тази болежка е с друга периодичност на повтаряне и може да аргументи доста неудобства. Може да бъде съпроводена от сълзене на очите, секреция от носа и други признаци. Точната причина за този тип болежка не е известна, само че лекарите споделят, че тя е обвързвана с активирането на невронни връзки в мозъка.

Начин на лекуване: с цел да облекчите болката, ще ви помогне пикантен червен пипер. Прилагайте към ноздрата от страната, от която произлиза болката. Това ще отслаби нервните сигнали от мозъка.

4. Синусово главоболие

Синусовото главоболие произтича от мощно инфектиране на синусите. Това може да се дължи на инфекции, съпроводени от тресчица, възприятие на напън към очите, бузите и челото.

Начин на лекуване: Пийте доста течности, с цел да се хидратира организма. Топлата вода оказва помощ да се отворят синусите и да се понижи възпалението. Витамин C е богат на антиоксиданти и оказва помощ на тялото да се бори с инфекции. Трябва да се усили потреблението на портокали и други храни, богати на този витамин. Пийте чай с лимон. Ефективни средства могат да бъдат също горещи и студени компреси, топли супи и свеж джинджифил, който има противовъзпалителни свойства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР