Науката ни позволява да осъзнаем света около нас, но и

...
Науката ни позволява да осъзнаем света около нас, но и
Коментари Харесай

С учители, ментори, изследователи и индустрия, Габриел гради Стратегия на знанието

" Науката ни разрешава да осъзнаем света към нас , само че и самите ние да бъдем основатели . Затова образованието в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, или както го назоваваме още STEM обучение, ще играе все по-голяма роля ", разяснява българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, образованието, културата и младежта Мария Габриел при откриването на Националния научно-образователен фестивал " Намереното потомство ".

По думите й, " от общите ни старания дружно с учители, ментори, научни откриватели и промишленост зависи да свържем Европейското научноизследователство пространство с Европейското пространство на обучение, за да изградим нова Стратегия на знанието ",
 За инвестиция в гениите упорства Мария Габриел
За инвестиция в гениите упорства Мария Габриел

Изтичането на мозъци е сериозен проблем в Западните Балкани съгласно нея

За поощряване на STEM образованието, Европейска комисия и страните членки подхващат редица ограничения . Ключови измежду тях са STEM Коалицията на националните STEM платформи , в която членува и България, както и стратегия " Еразъм+ ", насочена към начинания за поощряване на новаторски и интердисциплинарни подходи на преподаване .

Според нея, " учителите са тези, които посяват зрънцата на любознанието . Но от нас зависи те да покълнат и да се трансфорат в достижения. Продължавайте да имате необятно отворени очи за познания. Продължавайте посредством практиката и образованието да сбъдвате фантазиите си ".

" Във време на нови технологии като изкуствен интелект, виртуална действителност и роботика, науката може да ви даде късмет да откриете още повече за света. Вие можете да бъдете идващите новатори и откриватели , които да ни оказват помощ да се оправим с днешните и утрешните световни провокации ", предизвиква младите гении Мария Габриел.
 Мария Габриел чака да имаме суперкомпютър до края на 2020 година
Мария Габриел чака да имаме суперкомпютър до края на 2020 година

До него ще имат свободен достъп вложители от цяла Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР