Науката ни позволява да осъзнаем света около нас, но и

...
Науката ни позволява да осъзнаем света около нас, но и
Коментари Харесай

Габриел: Свързването на образованието с науката е стъпка към нова стратегия на знаниетo

Науката ни разрешава да осъзнаем света към нас, само че и самите ние да бъдем основатели. Затова образованието в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, или както го назоваваме още STEM обучение, ще играе все по-голяма роля. От общите ни старания дружно с учители, ментори, научни откриватели и промишленост зависи да свържем Европейското научноизследователство пространство с Европейското пространство на обучение, с цел да изградим нова Стратегия на знанието. Това съобщи българският еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, образованието, културата и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова при откриването на Националния научно-образователен фестивал „ Намереното потомство “.

Събитието събра на едно място преподаватели и възпитаници от цяла България, ръководителите на олимпийските ни тимове, учени от Българската академия на науките, академични преподаватели, експерти и организации, които взаимно работят за превръщането на образованието от основано на доктрина в практическо.



За поощряване на STEM образованието, Европейската комисия и страните членки подхващат редица ограничения. Ключови измежду тях са STEM Коалицията на националните STEM платформи, в която членува и България, както и стратегия „ Еразъм+ “, насочена към начинания за поощряване на новаторски и интердисциплинарни подходи на преподаване. На европейско ниво се извършва самодейността „ Нощ на европейските откриватели “, която демонстрира човешкото лице на науката и може да насърчи младежите да изберат научна кариера.



"Учителите са тези, които посяват зрънцата на любознанието. Но от нас зависи те да покълнат и да се трансфорат в достижения. Продължавайте да имате необятно отворени очи за познания. Продължавайте посредством практиката и образованието да сбъдвате фантазиите си. Във време на нови технологии като изкуствен интелект, виртуална действителност и роботика, науката може да ви даде късмет да откриете още повече за света. Вие можете да бъдете идващите новатори и откриватели, които да ни оказват помощ да се оправим с днешните и утрешните световни провокации. “, насърчи младите гении Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. По думите й с повече начинания като Националния научно-образователен фестивал „ Намереното потомство “ децата могат да схванат, че науката не е нещо нереално, а късмет за реализация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР