nauka.offnews.bgСайтът за прогнозиране на космическото време съобщава, че в момента

...
nauka.offnews.bgСайтът за прогнозиране на космическото време съобщава, че в момента
Коментари Харесай

Слънчевите ветрове пропукаха земното магнитно поле. Очакват се полярни сияния

nauka.offnews.bg

Сайтът за прогнозиране на галактическото време оповестява, че сега Земята е ударена от поток слънчеви ветрове. Според уеб страницата естеството на слънчевите ветрове предизвиква появяването на дребни пукнатини в магнитното поле на планетата.

Огромните пукнатини в магнитното поле на Земята остават отворени с часове, което разрешава на слънчевия вятър да прониква и зарежда бурно галактическо време, съгласно наблюденията от спътниците IMAGE и Cluster, съобщава американската галактическа организация.

Пукнатини са откривани и преди, само че в този момент откривателите знаят, че могат да останат отворени за дълги интервали от време, а не се отварят и затварят единствено за доста къси шпации. Това ново изобретение за това по какъв начин се нарушава магнитният щит на Земята се чака да помогне на галактическите физици да дадат по-добри оценки на резултатите от " неприятното " галактическо време.

Докладът за актуалната прогноза за слънчевия вятър е изработен от SpaceWeather.com. Все още не е ясно какъв брой дълго ще продължи галактическата стихия.

Както е посочено в данните, събрани от уеб страницата, високоенергийните слънчеви ветрове, предавани от Слънцето, сега удрят Земята със скорост от към 414 километра в секунда. За благополучие Земята е предпазена от магнитосферата, която е като предпазен балон, формиран от магнитното поле на планетата.

Сблъсъкът на слънчевите ветрове със земната магнитосфера се случва в зона, известна като магнитопауза. През множеството време магнитосферата е в положение да ни отбрани от слънчевите ветрове и да им попречи да обиден Земята.

В някои случаи обаче слънчевите ветрове могат да анулират елементи от магнитосферата, причинявайки пукнатини в магнитното поле. Това се случва, когато магнитното поле на Слънцето сочи на юг, което е положение, наричано от учените като южно Bz или BsubZ.

„ Земното магнитно поле сочи на север от магнитопаузата. Ако магнитното поле на Слънцето сочи на юг - положение, което учените назовават ​​„ южно Bz “ - тогава магнитното поле на Слънцето може отчасти да обезврежда магнитното поле на Земята в точката на контакт “, изяснява SpaceWeather.com.

Магнитопаузата е границата магнитосферата на небесно тяло, на която налягането на магнитното поле е равно на магнитното на обкръжаващата магнитосферата плазма или в тази ситуация - слънчеви ветрове.



 

Когато B z е на юг, т.е. против магнитното поле на Земята, двете полета се свързват. След това може да последват линията на полето от Земята непосредствено към слънчевия вятър и вероятно назад към Слънцето. Насоченото на юг Bz отваря цепнатина, през която силата на слънчевия вятър може да доближи земната атмосфера. Южното Bz често предвещава необятно разпространяване на полярни сияния, провокирани от пориви на слънчевия вятър или изхвърляне на коронална маса, които са в положение да инжектират сила в магнитосферата на нашата планета. Кредит: SpaceWeather.com

Пукнатините в магнитосферата значат, че слънчевите ветрове могат да обхванат през магнитното поле на Земята и да обиден планетата. За благополучие, слънчевите ветрове, които сега падат на планетата, не са толкоз мощни.

За разлика от огромните магнитни събития като събитието Карингтън, които могат да причинят спирания на електрозахранването, потокът от слънчеви ветрове, които удрят магнитосферата, най-вероятно ще се отразят единствено на атмосферата. Тъй като слънчевите ветрове взаимодействат с земната атмосфера, те могат да причинят появяването на полярни сияния върху засегнатите области.

 С

Сателитът IMAGE на НАСА бе претрупан със задачата да снима магнитосферата на Земята.

По време на задачата си той направи наблюдения на полярното зарево над Южното полукълбо, провокирано от електрически заредените частици на слънчевите ветрове, духащи към Земята. НАСА  загуби контакт с IMAGE три месеца по-късно. Кредит: NASA

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те също търсят сензации и драматизъм, тъй като това им носи посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

"Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Лъжа. О сподели се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

"Масови гробове за жертви на COVID-19 в Ню Йорк " Лъжа. Островът от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

" 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Лъжа е, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

"Швеция се насочва към злополука ". Лъжа! (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

"Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид " Лъжа! (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР