nauka.offnews.bgЕвропейската космическа агенция ESA обяви, че е в процес на

...
nauka.offnews.bgЕвропейската космическа агенция ESA обяви, че е в процес на
Коментари Харесай

Приспиват осем космически кораба заради вируса

nauka.offnews.bg

Европейската галактическа организация ESA разгласи, че е в развой на въвеждане в хибернация на осем галактически кораба поради ковид.

В Центъра за надзор на полетите на ESA в Дармщат (Германия) липсва в огромна степен личен състав заради ограниченията за ограничаване на епидемията от COVID-19, което значи, че галактическите кораби към този момент не могат да бъдат надеждно ръководени и следени.

Ето за какво е решено осем от 21-те галактически кораба, които се управляват от Дармщат, през идващите дни да преминат в режим на хибернация.

Това ще засегне, наред с други действия, четирите спътника от клъстера, които от 2000 година следят по какъв начин магнитното поле на Земята реагира на слънчевия вятър, Trace Gas Orbiter на ExoMars, който мери марсианската атмосфера от 2016 година, Mars Express, който прави фотоси от 2003 година на повърхността на Марс, и неотдавна стартирания Solar Orbiter, който учи Слънцето.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР