nauka.offnews.bgАмериканският аерокосмически стартъп Astrobotic - компания, която има планове да

...
nauka.offnews.bgАмериканският аерокосмически стартъп Astrobotic - компания, която има планове да
Коментари Харесай

Първият частен луноход ще крачи по лунната повърхност след две години

nauka.offnews.bg

Американският аерокосмически стартъп Astrobotic - компания, която има проекти да обслужва частни клиенти за доставки до Луната - съобщи, че ще започва първата си лунна мисия с бъдещата ракета на United Launch Alliance, наречена Vulcan.

Всъщност галактическият транспортен съд на Astrobotic с лунния спускаем модул на име Peregrine, ще бъде първият потребен товар на Vulcan, плануван да бъде пуснат през 2021 година

Ако всичко върви добре, задачата може да изпрати първия частен роувър на повърхността на Луната - апаратът Walking Rover ( " Ходещ роувър " ) на английския стартъп Spacebit.



Апаратът ще тежи по-малко от 1,3 кг, което го прави най-малкият и най-евтиният луноход в историята. Четирите крайници ще му разрешат да върви и да скача. Не се възнамерява лунният роувър да се отдалечи на повече от 10 метра от спускаемия модул.

Въпреки дребния си размер, луноходът ще бъде оборудван с разнообразни датчици, в това число лидар, който ще разреши да се сформира триизмерна карта на региона. Също по този начин роувърът ще носи две HD камери на борда си.

Мисията е планувано да продължи 10 земни дни (по-малко от един лунен ден). През цялото това време роувърът ще се зарежда от безоблачен панел. С настъпването на студената лунна нощ задачата сигурно ще завърши, тъй като планът не планува отоплителна система.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР