Научноизследователският кораб RV "Havila Subsea" акостира в Пристанище Бургас отново

...
Научноизследователският кораб RV "Havila Subsea" акостира в Пристанище Бургас отново
Коментари Харесай

В Пристанище Бургас акостира научноизследователският кораб

Научноизследователският транспортен съд RV "Havila Subsea " дебаркира в Пристанище Бургас още веднъж по отношение на осъществяване на океанографска експедиция за реализацията на археологически план Black Sea M.A.P.. Той бе швартован тази заран на второ корабно място пред Морска гара-Бургас. Това оповестиха от пресслужбата на пристанището.

Доброто съдействие на врата с изследователския екип по плана Black Sea M.A.P. продължава и тази година, като в границите на 1 месец ще бъде изследвано за археологически остатъци морското дъно на Черно море. Проектът е учреден от Центъра за Морска Археология на Университета в Саутхямтън, Англия в съдействие на Центъра за подводна археология, България.

Очаква се корабът да престои няколко дни в Пристанище-Бургас, като най-вероятно на следващия ден ще бъде отворен за гости.

От пресслужбата на Пристанище Бургас споделиха, че археологическите открития по плана Black Sea M.A.P могат да бъдат първата стъпка и нова ниша за развиването на круизния бизнес, за дестинация Бургас, както и района на Черно море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР