Научно-развойният център Технофос, базиран в град Девня, отбеляза 10 години

...
Научно-развойният център Технофос, базиран в град Девня, отбеляза 10 години
Коментари Харесай

Иновационният център „Технофос“ празнува 10 успешни години във фосфатната индустрия

Научно-развойният център Технофос, основан в град Девня, означи 10 години от своето основаване с публично събитие и конференция, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Събитието почетоха Н.П. Фредерик Мьорис, кметът на Девня Свилен Шитов, доста бизнес и институционални сътрудници на Технофос.

„ Винаги сме в челните редици във фосфатната промишленост. Световноизвестни сме с технологиите си в производството на фосфорна киселина. Над 50% от всички фабрики, които я създават по света, употребяват лицензираното ноу хау на компанията. Успяваме да рециклираме повече от 80% от страничните артикули, измежду които е главно гипсът. “, изясни Колин.

Другият акционер в Технофос е Политехнически университет „ Мохамед VI ” в Мароко. Учебното заведение образова свои фрагменти в центъра и е надълбоко зает с научно – изследователска работа.

На събитието стана ясно, че партньорство в научната работа ще осъществя и Химикотехнологичният и металургичен университет в София. Едната е с фокус обучение и се показва в учредяването на две стипедии за студенти в 3-ти/4-ти курс на образование или магистри в специалности инженерна химия, неорганична химия или процеси и апарати в Химикотехнологичен и металургичен университет – София. Целта на стипендиите е да стимулира повече младежи да изберат обучение и реализация в България в тези по този начин търсени специалности.

„ В момента в компанията работят 34 висококвалифицирани и опитни инженери,химици, доктори по химия, подготвени оператори и експерти. Голяма част от нашите чиновници са приключили в чужбина, само че международните стандарти и нововъведенията, с които ги срещаме ги стимулират да се завърнат в България. Все по-голям обаче е потребността освен при нас, само че и в целия бранш от положителни инженери. Вярваме, че сходни развойни центрове като нашия и университетите би трябвало да работят в тясно съдействие за реализирането на капацитета на младежите. ” – показа Венета Димитрова, основен действен шеф в Технофос.

Събитието приключи с емоциолно награждаване на най-старите чиновници в компанията и заричане компанията да остане вярна на своите задача и полезности. За 10 години Технофос се трансформира в образец, че България има капацитет освен да следва, а и да задава стандартите в международната промишленост и да основава нови технологии с висока добавена стойност за стопанските системи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР