Научните институти на Българската академия на науките, които имат акредитация

...
Научните институти на Българската академия на науките, които имат акредитация
Коментари Харесай

БАН също ще командирова преподаватели в чуждестранни висши училища

Научните институти на Българската академия на науките, които имат акредитация по „ Филология “, ще имат към този момент право наедно с висшите учебни заведения да командироват преподаватели по български език и литература в задгранични висши учебни заведения. Това планува изменение на Постановление на Министерски съвет № 44 от 14 март 2019 година. Прецизира се и условието към претендентите - те би трябвало да са със приключена минимум магистърската степен в професионално направление „ Филология “.
На дълготрайно командированите преподаватели ще се дават средства с изключение на за погашение на командировъчни и съществени трудови хонорари и средства за пътни разноски до мястото на командироване, здравно обезпечаване, за служебно пътешестване до Република България. Средства ще се отпускат от Министерството на образованието и науката по бюджетите на държавните висши учебни заведения и Българска академия на науките, които имат подписано съглашение с Министерството. Предвиждат се и средства за обезпечаване на образователна литература, пособия и материали, а също и разноски за превоз за съответната академична година за един командирован учител в задгранично висше учебно заведение.
Очаква се направените промени да допринесат за повишение качеството на преподаването и интереса на задграничните студенти към българския език, литература и просвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР