Научна фантастика – така създателят на прочутото в цял свят

...
Научна фантастика – така създателят на прочутото в цял свят
Коментари Харесай

Злодеят от най-големия скандал на Facebook: Научна фантастика

Научна фантастика – по този начин основателят на фамозното в целия свят приложение This is Your Digital Life проф. Александър Коган дефинира изказванието, че посредством събраната от неговата " творба " информация за 87 млн. консуматори на Фейсбук може да се влияе психически върху гласоподаватели.
Късно нощес Коган свидетелства пред сенатската комисия по търговията, науката и превоза. И беше безапелационен: " Хората може да се усещат ядосани и засегнати, в случай че си мислят, че са взели участие не по свое предпочитание в някакъв план за психически надзор. Това е научна фантастика. Събраната информация е напълно не може да се употребява дейно ".
Според Коган, в случай че с помощта на труда му Cambridge Analytica са желали да работят посредством персонализирани реклами през Фейсбук, преследвайки политически цели, това е било " цялостна нелепост ". Причината – по-добре било да се употребяват другите рекламни принадлежности на Фейсбук.
Иначе фактът, че чрез инструментите за харесване на обществената мрежа е допустимо да се сформира психически поведенчески план беше потвърден в профилирано проучване, оповестено от Американската академия на науките още преди 5 години. Въпрос на спор е обаче дали способността да се въздейства с огромна акуратност на нечие държание през специфични рекламни послания е нещо несъмнено.
" Мисля, че е явно, че Фейсбук желае да те държи допустимо най-вече във Фейсбук. Бизнес моделът им е противопоставен освен на опазването на персоналната цялост, само че и на щастието ни ", счита Коган, представен от The Guardian.
Според сенатор Ричард Блументал няма подозрение, че Фейсбук е нарушил съглашението с Федералната комисия по търговия и че единственият въпрос е какво следва да бъде направено.
Съгласно съглашението, работило още през 2011 година, за такова приложение Фейсбук би трябвало да получава категорично позволение от потребителите, с цел да разреши то да бъде сваляно чрез платформата на обществената мрежа или свързани с нея платформи . за неспазване на нормата е за всяко едно нарушаване т.е. за всеки консуматор, свалил This is Your Digital Life, без да е дал категорично позволение на Фейсбук да му го предлага. За всички консуматори, свалили приложението, общата сума е ! Тук приказваме единствено за 270-те хиляди души, свалили This is Your Digital Life. Ако става въпрос за 87-те млн. души, чиито данни са употребени, тогава санкцията би трябвало да е 3 480 000 000 000 (3,48 трилиона долара).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР