Научихме от знаменития актьор Владимир Карамазов един безценен лайфхак, поднасяме

...
Научихме от знаменития актьор Владимир Карамазов един безценен лайфхак, поднасяме
Коментари Харесай

Водене на дневник за психобаланс и позитивно мислене: какво правим с времето в карантина - slava.bg

Научихме от популярния артист Владимир Карамазов един скъп лайфхак, сервира ви го като пети в нашата поредност. Той го беше "откраднал " от своя сътрудник. Тайната е елементарна. Състои се в отваряне на дневник. Във време на домакински арест психическото напрежение от затворничеството се ускорява. Негативните мисли, изключително в случай че човек следи паникьорските и несъответстващи изказвания на Щаба и на държавното управление, се умножават.

Домашното принуждение не е добър излаз за освобождение на напрежението, а се чака и взрив на такива изстъпления. Няма и по какъв начин да се вършат същински сеанси със живо другарство с психотерапевт, а във видеовръзка въобще не е същото. Основният принцип на всяко лекуване е признаването на казуса - споделят, че било половината му решение. Именно за това оказва помощ поддържането на дневник. Не, това не е детско. Напротив, доста е модерно. Основният проблем за множеството хора във време на уталожване с информация и виртуално другарство, е загубата на връзката със себе си. Имаме ли с какво да се похвалим? Какво не можем и не желаеме да споделим с другите? Какво същински ни тревожи, тормози ни? С кое би трябвало наложително да се преборим?

Какъв е нашият проект за деяние след приключването на тази неприятна изключителна обстановка - кои са първите неща, които желаеме и би трябвало да създадем за себе си, кои са новите ни стратегически цели - за нас, за околните ни, за обществото? Ето това е най-важният въпрос сега.
А постоянно: защо благодарим? Всеки ден има защо. Така придобиваме успокоение на духа и позитивно мислене.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР